Putin nacrtao Makronu zašto je zaplijenio ukrajinske brodove

Svijet

Tokom sastanka s francuskim kolegom Emanuelom Makronom predsjednik Rusije Vladimir Putin je na parčetu papira nacrtao mapu ukrajinske obale da bi mu objasnio zašto je Rusija zaplijenila ukrajinske brodove u vodama kod Krima, saopštili su zvaničnici iz kabineta francuskog predsjednika.

Prema riječima francuskih zvaničnika, tokom sastanka s Makronom, Putin je izvukao papir i olovku i grafički prikazao ukrajinsku obalu i sporne teritorijalne vode u kojima se tokom prošlog vikenda dogodio incident s ukrajinskim vojnim brodovima, prenosi AP.

Francuski predsjednik je, kako se navodi, ipak tražio dokumenta koja bi potvrdila ruske tvrdnje i insistirao na potrebi za uzdržanošću u tom sukobu.

Ukrajina tvrdi da su njeni vojni brodovi tada bili u međunarodnim vodama, dok Rusija trvdi da su ukrajinski brodovi ušli nezakonito u njene teritorijalne vode.

Rusija je tada zaplijenila tri ukrajinska vojne broda i članove njihovih posada.

Američka agencija podsjeća da je Rusija 2014. godine pripojila Krim i napominje da Ukrajina i Zapad to poluostrvo ne priznaju kao teritoriju Rusije.

Putin i Makron sastali su se na marginama samita Grupe 20 industrijalizovanih zemalja koji se odršava u Arentini, u Buenos Ajresu.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *