“Žuti prsluci” megafonom dozivaju Terezu Mej (VIDEO)

Svijet

Aktivisti koji podržavaju Bregzit blokirali su danas Vestminsterski most u Londonu i tako napravili saobraćajni kolaps noseći žute prsluke, simbol višenedjeljnih protesta u Parizu.

Prolaznici su fotografisali demonstrante na mostu koji su blokirali saobraćaj sjedeći na cesti i uzvikujući “Bregzit sada” i “Britanijo, vladaj”. Nekolicina njih viđena je i kako mašu britanskom zastavom, prenosi RT.

Trenutno je i dalje nepoznato ko je organizovao okupljanje.

Iz Metropolitan policije rečeno je da su upoznati sa održavanjem protesta i da za sada nije bilo hapšenja.

Grupa njih okupljena je i u Dauning stritu (sjedište premijera) gdje je jedan od aktivista uzeo megafon zahtevajući sastanak sa premijerkom Terezom Mej.

Demonstranti nose drečavo žute saobraćajne prsluke, slične onima koje nedjeljama oblače francuski građani koji protestuju protiv povećanja cijena goriva i siromaštva, prenosi Blic.rs.

Protesti inicijalno započeti u Francuskoj ubrzo su se proširili na Belgiju i Holandiju.

U posljednjih više od mjesec dana stotine hiljada demonstranata u Francuskoj dovelo je zemlju u stanje pripravnosti zbog nasilja koje je izbilo na ulicama.

Francuski predsjednik Emanuel Makron stopirao je odluku o povećanju cijene goriva, ali je nejasno da li će njegov potez zaustaviti demonstrante koji pozivaju više građana da im se priključi.

(Blic.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *