“Žuti prsluci” nastavljaju proteste

Svijet

“Žuti prsluci” su i dalje mobilisani, a novi protesti biće održani sutra širom Francuske, saopštili su predstavnici ovog pokreta.

Ukoliko demonstracije budu održane, to će biti sedma subota uzastopno da građani izražavaju protivljenje politici predsjednika Emanuela Makrona.

Predstavnik ovog pokreta Benžeman Koši rekao je da će demonstracija biti i u večeri dočeka Nove godine kako bi se pokazalo da “mobilizacija neće biti okončana” sa početkom 2019. godine, prenio je AFP.

Koši je upozorio da će, ukoliko dosadašnji ustupci Makrona ne budu povećani, krajem januara uslijediti “opšta mobilizacija”.
Gradska uprava Pariza juče je saopštila da će proslava dočeka Nove godine na Jelisejskim poljima biti održana uprkos planu o održavanju protesta u poznatoj aveniji.

Desetine hiljada turista i stanovnika Pariza tradicionalno se okupljaju u novogodišnjoj noći u ovom bulevaru, koji se završava Trijumfalnom kapijom.

Jelisejska polja su bila poprište nasilja tokom demonstracija protiv Makrona, a Trijumfalna kapija je oštećena 1. decembra.

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *