Peskov: Spriječiti eskaliranje tenzija u Venecueli

Svijet

Kremlj se nada da će zakonite vlasti Venecuele učiniti sve što je neophodno kako bi se spriječilo eskaliranje tenzija usljed situacije nastale u vezi sa američkom humanitarnom pomoći, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

 

– Nadamo se da će zakonite vlasti Venecuele učiniti sve što je neophodno da se spriječe dalje eskalacije tenzija u unutrašnjoj politici – rekao je Peskov.

 

Opozicija u Venecueli ranije je najavila da će dostava humanitarne pomoći početi sutra, a predsjednik Nikolas Maduro upozorio je da SAD i njihovi saveznici koriste humanitarnu pomoć kao izgovor za pokušaj uništavanja nezavisnosti i suverenosti države.

 

Maduro je naglasio da Karakas neće dozvoliti ulazak takve humanitarne pomoći u Venecuelu, uz napomenu da je “zabrinutost” SAD vještačka i da je u posljednje četiri godine nastala kako bi se opravdala intervencija u zemlji.

 

Peskov je rekao da Moskva zainteresovano prati promjene u stavu Vašingtona o povlačenju američke vojske iz Sirije, javio je “Sputnjik”.

 

– Za sada ne razumijemo o čemu oni pričaju. Znate da je prvo bilo jedno saopštenje, a sada ima novih promjena. Ponekad čujemo različite izjave iz različitih odjeljenja, tako da zainteresovano pratimo i obraćamo veliku pažnju na to kako se mijenja stav SAD o ovom pitanju i analiziramo sve ove izjave – istakao je Peskov.

 

Prema posljednjem saopštenju portparola Bijele kuće Sare Senders, SAD planiraju da u Siriji zadrže grupu od 200 vojnika.

 

Predsjednik SAD Donald Tramp saopštio je u decembru da će povući svih 2.000 američkih vojnika iz Sirije, ali još nije otkriven vremenski okvir povlačenja.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *