Tramp: Rusija bi radije imala Hilari

Svijet

Američki predsjednik Donald Tramp izjavio je da bi bilo mnogo razumnije da Rusija promoviše Hilari Klinton kao kandidata za predsjednika, navodeći uz malo dokaza da bi ona otežala američko bušenje nafte i gasa, čime bi povećala poziciju Rusije na globalnim tržištima.

 

“Gledajući na drugačiji način, Rusija bi radije imala Hilari nego Donalda Trampa. To vam sada mogu reći”, izjavio je Tramp u intervjuu za Fox News.

 

On je u svom prvom intervjuu nakon objavljivanja rezultata istrage rekao da je istraga specijalnog tužioca Roberta Malera o miješanju Rusije u predsjedničke izbore 2016. godine bila neportrebna i da bi fokus sumnji trebalo da bude “na drugoj strani”, prenosi Politiko.

 

Tramp je napao Malerov tim rekavši da su ga popularisale pristalice Hilari klinton i da je dio veće demokratske kampanje usmjerene protiv njega.

 

“Reći ću vam ovo o Rusiji, da su imali išta protiv mene, davno bi to izašlo na vidjelo”, rekao je Tramp.

 

Istraga o miješanju Rusije u predsedničke izbore završila se prošlog petka, a državni tužilac Vilijam Bar objavio je da specijalni tužilac nije mogao da nađe dokaze o zaveri ili koordinaciji između Trampove kampanje i Rusije.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *