Britanski ministar Adams podnio ostavku

Svijet

Ministar za Vels Najdžel Adams podnio je ostavku nakon što je premijer Velike Britanije Tereza Mej saopštila odluku da započne razgovore o “Brexitu” sa opozicionom Laburističkom partijom.

 

On je podnio ostavku nakon što je lider laburista DŽeremi Korbin pristao da se sastane sa Mejovom, nakon što je donjei doma britanskog Parlamenta nekoliko puta odbacio sporazum za “Brexit” koji je Mejova postigla sa EU.

 

Adams je istakao da je odluka Mejove o promjeni na “blažu” verziju “Brexita” i o razgovorima sa Korbinom “kobna greška”.

 

Bivši ministar kaže da je “sada jasno da će Velika Britanija ostati u carinskoj uniji”.

 

“Ovo nije ‘Brexit’ koji je obećan mojim biračima i suprotan je obećanju koje smo dali u svom manifestu”, izjavio je Adams.

 

On je rekao da vlasti imaju dva zadatka, od kojih je jedan da se sprovede “Brexit”, a drugi da se spriječi “neman Korbinove vlade”, uz napomenu da Velika Britanija simultano rizikuje da ne ispuni nijedan od ta dva zadatka, javio je “Sputnjik”.

 

Prema prvobitnom planu, Velika Britanija trabalo je da napusti EU 29. marta, ali je Brisel dao rok Londonu do petka, 12. aprila, da ponudi alternativno rješenje ili da tog dana istupi iz Unije bez sporazuma.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *