Iranski parlament proglasio američke trupe na Bliskom istoku za teroriste

Svijet

Iranski parlament je usvojio danas velikom većinom zakon kojim se američke snage na Bliskom istoku označavaju kao terorističke, dan nakon što je američka oznaka terorizma za Iransku revolucionarnu gardu formalno stupila na snagu, javila je državna televizija.

 

Iranski ministar odbrane general Amir Hatami predstavio je zakon kojim se Vlada ovlašćuje da odlučno reaguje na “terorističke akcije” američkih snaga. Po njemu se od vlasti zahtijeva da koriste “pravne, političke i diplomatske” mjere kako bi neutralizovale američki potez, bez daljeg elaboriranja, prenosi AP.

 

Američki potez ima za cilj “da osujeti iranski uticaj” i pokazuje da su dugogodišnje sankcije Amerike protiv Irana postale neefikasne, poručio je Hatami poslanicima.

 

Tokom debate su neki članovi Parlamenta zahtijevali da se čitava američka vojska i snage bezbjednosti proglase teroristima.

 

U TV izvještaju se navodi da je 204 poslanika odobrilo zakon, od 207 koji su bili prisutni na sjednici u Parlamentu sa 290 mesta. Dva zakonodavca su glasala protiv zakona i jedan je bio uzdržan.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *