De Niro predsjednika Amerike nazvao gangsterom

Svijet

Američki glumac, režiser i producent Robert De Niro ponovo je kritikovao američkog predsjednika Donalda Trampa nazvavši ga „totalnim gubitnikom“ i „neostvarenim gangsterom“.

 

De Niro već duže kritikuje Trampa. Na prošlogodišnjoj ceremoniji dodjele nagrada Tony awards, upitan šta misli o američkom predsjedniku, kazao „je*o Trampa“, poručivši potom da je njegov IQ vrlo nizak.

 

De Niro je tokom nastupa na Late Showu sa Stefanom Kolbertom rekao kako je pokušao dati Trampu šansu nakon što je izabran za predsjednika, ali da se tip pokazao kao totalni gubitnik.

 

De Niro je jedan od najcjenjenijih glumaca svoje generacije, koji je osvojio dva Oskara. Uskoro se vraća u gangsterski žanr sa filmom „The Irishman“ na Netflixu, koji će ga ponovno ujediniti s režiserom Martin Skorseze.

 

Kada je Kolbert upitao De Nira zašto je publika toliko zaljubljena u gangsterski žanr, odgovorio je: „Ljudi vole odmetnički tip, osim što sada imamo bijelog gangstera u Bijeloj kući.“

 

– Čak i gangsteri imaju moral i imaju etiku. Oni imaju svoje kodove i zna se kad nekome daju riječ. Sve što imate je vaša riječ. Ovaj tip, čak i ne zna što to znači – rekao je De Niro.

 

De Niro je u januarskom intervjuu za The Guardian nazvao Trampu bijelim suprenacistom.

 

– Mislio sam da će on kao Njujorčanin razumjeti različitosti jednog grada, ali on je gori nego što se mislilo. Šteta je. To je loše za ovu zemlju – rekao je tada De Niro.

 

(Klix)

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *