Poznati ne žele nastupiti na Trumpovoj inauguraciji

Svijet

Zvijezda serije “Donny & Marie”, Marie Osmond, pridružila se grupi poznatih koji su odbili nastupiti na inauguraciji Donalda Trumpa 20. januara. Spekulacije o njenom učešću počele su nakon njene izjave za Yahoo Finance, kada je je rekla da svi trebaju podržati novoizabranog predsjednika.

“Nisam poltički opredjeljena, ali kada je riječ o našoj zemlji mislim da se trebamo ujediniti. Mislim da nije uredu ne podržavati našeg predsjednika. Trebali bismo ga svi podržati, bez obzira jesmo li sretni ili tužni. To je Amerika. Mislim da trebamo biti zajedno, a inauguracija je idealno vrijeme da se ujedinimo”, kazala je Osmond.

Glasine o nastupu na inauguraciji Osmond je demantovala na Twitteru.

“Mnogi do vas su vidjeli natpise da sam se dobrovoljno javila da učestvujem na inaguraciji. Dajte da budem jasna, nemam namjeru nastupiti na inauguraciji, bez obzira na pobjednika. Pokušavam ostati izvan politike, ja sam zabavljač. Moja izjava je trebala promovisati ljubav, a ne mržnju”, navela je Osmond.

Da neće nastupiti na inauguraciji putem Twittera je potvrdio i pjevač R. Kelly.

“Bez obzira na glasine koje kruže internetom, R. Kelly neće nastupiti na ovogodišnjoj inauguraciji. Svi izvještaji koji govore suprotno su neistiniti”, objavljeno je na stranici.

Osmond i Kelly su se pridružili listi izvođača koji ne žele učestovati na Trumpovoj inauguraciji, među njima su Elton John, David Foster, Céline Dion, Andrea Bocelli, Kiss, Garth Brooks, Rebecca Ferguson, Charlotte Church, KISS i Kanye West.

S druge strane, pjevač Toby Keith je izazvao burne reakcije nakon što je objavio da će nastupiti na inauguraciji.

“Ne izvinjavam se zbog nastupa koje obavljam za našu zemlju i vojsku. Nastupao sam na inauguracijama Georgea Busha i Baracka Obame, a iza mene je preko 200 nastupa za naše trupe u Iraku i Afganistanu“, kazao je Keith za EW.

Potraga za umjetnicima koji će nastupiti na inaguracija je od početka pod budnim okom javnosti, a veliki broj slavnih osoba je odbio sudjelovati.

Klix

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *