Cipras: Možemo preokrenuti izborni rezultat

Svijet

Grčki premijer Aleksis Cipras rekao je da se rezultati na evropskim izborima u Grčkoj mogu preokrenuti, dodavši da nakon velikih gubitaka nije morao tražiti prijevremene parlamentarne izbore, te da je razlika u glasovima u odnosu na Novu demokratiju samo 500.000, prenosi ANA-MPA.

 

„Možemo preokrenuti rezultat ako u potpunosti razumijemo glasače koji nam nisu zatvorili vrata, ali su nam poslali poruku“, istakao je Cipras u intervjuu za grčku televiziju Alfa.

 

Kako je rekao, vidljivi su rezultati vladajuće SIRIZA u protekle četiri godine, što je dovelo do izvlačenja zemlje iz memoranduma o kreditima, ali, kako je kazao, očekivali su da će postiči to brže i manje bolno.

 

Kritikujući najveću opozicionu stranku u Grčkoj Novu demokratiju, Cipras je rekao da su njihovi rivali obećali poreske olakšice velikim preduzećima, ali je naglasio, da je to moguće uz smanjenje dohotka za nižu i srednju klasu.

 

„SIRIZA je stranka koja odlučuje kolektivno i mi ćemo uraditi sve što možemo kako zemlja ne bi se vratila u prošlost“, naglasio je grčki premijer.

 

Sa druge strane, lider opozicione Nove demokratije Kirijakos Micotakis pozvao je grčke građane na jedinstvo, čak i one koji nisu glasali za njegovu stranku na prethodnim izborima.

 

On je naglasio da će se zalagati za rast, privlačenje novih investicija i kreiranja novih radnih mjesta.

 

Prijevremeni parlamentarni izbori u Grčkoj će biti održani 7. jula, nakon što je vladajuća stranka SIRIZA dobila skoro deset odsto manje glasova u odnosu na opozicionu Novu demokratiju na izborima za evropski parlament i lokalnim izborima u toj državi.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *