Odlaganjem Bregzita London želi da oslabi pozicije EU

Svijet

Odlaganjem Bregzita London želi da oslabi pozicije svojih evropskih partnera, smatra portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

 

Ona je navela da nesposobnost Londona da realizuje želju naroda Britanije da napusti EU, koja je jasno izražena na referendumu o tome, predstavlja kršenje građanskih prava.

 

– Već četvrtu godinu zaredom Britanija nije u stanju da primjeni rezultate referenduma. To predstavlja kršenje građanskih prava onih koji su podržali izlazak iz EU, ali kada se imperija uopšte bavila takvim trivijalnostima? – napisala je Zaharova na Fejsbuku.

 

Ona smatra da odlaganje Bregzita predstavlja šansu da se oslabe pozicije i da se izmore evropski partneri, prenio je TASS.

 

Britanska Vlada juče na vanrednoj sjednici parlamenta nije uspjela da progura svoj plan o Bregzitu koji je premijer Boris Džonson isposlovao sa Briselom.

 

Poslanici su usvojili takozvani Letvinov amandman kojim se odgađa glasanje o sporazumu o Bregzitu koji je predložio Džonson.

 

Prema ovom amandmanu, Donji dom parlamenta može da se uzdržava od glasanja za Džonsonov plan sve dok prethodno u parlamentu ne budu izglasane sve zakonske mjere za implementaciju tog plana.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *