Pada broj novih slučajeva virusa korona u Kini

Svijet

Broj novih slučajeva virusa korona u Kini danas je nastavio da opada, pošto je potvrđeno još 1.749 slučajeva zaraženih i još 136 preminulih od posljedica tog virusa.

 

Time je ukupan broj zaraženih na kontinentalnom dijelu Kine porastao na 74.185, a preminulih na 2.004.

 

U posljednja dva dana broj novih slučajeva je manji od 2.000, ali zvaničnici i analitičari upozoravaju da i dalje postoji prijetnja od ozbiljnije epidemije u vrijeme kada se radnici postepeno vraćaju na posao nakon produžene pauze poslije obilježavanja Kineske nove godine.

 

Danas je, takođe, posljednji dan sprovođenja kampanje “od vrata do vrata” u Vuhanu, žarištu epidemije, s ciljem da se pronađe još osoba koje eventualno pokazuju simptome virusa, a koje su vlasti možda do sada propustile, prenosi AP.

 

“Ovo se mora ozbiljno shvatiti. Ništa nije važnije od ljudskog života. Ako se pronađe još jedan novi slučaj, okružni lideri smatraće se odgovornim”, rekao je novoimenovani sekretar Komunističke partije Vang Čonglin, a objavila vlada Hubeija.

 

Predsjednik Kine Si Ðinping u utorak uveče, tokom telefonskog razgovora sa britanskim premijerom Borisom Džonsonom, ocijenio je da su “rad na prevenciji i kontroli u kritičnom trenutku”, prenose kineski državni mediji.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *