Više od četiri hiljade mrtvih u SAD

Svijet

Broj umrlih od posljedica zaraze koronavirusom u Sjedinjenim Državama dosegao je 4.079 u srijedu ujutro, prema podacima Univerziteta Johns Hopkins.

 

Do srijede ujutro, Sjedinjene Države, koje su prve u svijetu po broju potvrđenih zaraženih osoba, prijavile su 189.510 slučajeva zaraze, pokazao je ažurirani broj Centra za sistemsku nauku i inžinjering pri Univerzitetu.

 

Država New York, epicentar izbijanja epidemije, zabilježila je više od 75.833 slučajeva zaraze i 1.714 smrtnih slučajeva, što su najveće brojke od svih američkih saveznih država.

 

Tokom konferencije za novinare u Bijeloj kući u utorak, američki predsjednik Donald Trump upozorio je na “veoma teške dvije sedmice” koje će uslijediti, prenosi Xinhua.

 

– Nadam se da ćemo u ovom periodu ugledati svjetlo na kraju tunela, ali će ovo biti veoma, veoma teške dvije sedmice – rekao je Trump novinarima.

 

Govoreći na istoj konferenciji, Anthony Fauci, direktor Nacionalnog instituta za alergije i zarazne bolesti, rekao je da bi se Sjedinjene Države trebale pripremiti za scenario da će 100.000 Amerikanaca umrijeti u ovoj pandemiji.

 

Agencije

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *