Rusija pooštrava mjere izolacije, broj zaraženih skoro 100.000

Svijet

Rusija je danas prijavila novi 5.841 slučaj zaraženosti virusom korona, čime je broj zaraženih u toj zemlji dostigao skoro 100.000, saopšteno je iz ruskog kriznog centra.

 

U saopštenju se navodi da je u Rusiji potvrđeno 99.399 slučajeva zaraze. Prema podacima centra, u Rusiji je u posjednja 24 časa preminulo još 108 ljudi, čime je broj smrtnih slučajeva povezanih sa pandemijom Covid-19 porastao na 972.

 

– Mjere izolacije protiv korona virusa mogle bi biti pooštrene u nekim ruskim regionima, izjavio je predsjednik Rusije Vladimir Putin.

 

– Mjere izolacije trebalo bi da budu zadržane u većem broju regiona, pa čak ih treba i pooštriti. U nekim regionima, naravno, uz uvažavanje svih rizika, one bi mogle biti donekle ublažene, rekao je Putin na sastanku vlade o situaciji sa korona virusom u Rusiji.

 

Putin je rekao i da guverneri treba da imaju “prostora za manevrisanje, za fleksibilna rejšenja”, dok razmišljaju kako da ukinu mjere. On je pozvao narod da se pripremi “za težak proces koji se ne razvija onoliko brzo koliko neki to možda žele”.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *