Tramp gasi radnu grupu za borbu protiv virusa korona

Svijet

Bijela kuća će ugasiti radnu grupu za borbu protiv virusa korona dok zemlja ulazi u drugu fazu i fokusira se na posljedice epidemije, izjavio je predsjednik SAD Donald Tramp.

 

Tramp je potvrdio plan koji je najavio lider te grupe, potpredsjednik Majkl Pens. On je rekao da će Bijela kuća krajem maja početi da prenosi poslove koordinacije odgovora na epidemiju na federalne agencije.

 

“Majkl Pens i radna grupa su obavili odličan posao. Ali sada tražimo malo drugačiju formu, a to je bezbjednost i otvaranje i moraćemo vjerovatno da uspostavimo drugu grupu za te stvari”, izjavio je američki predsjednik.

 

Na pitanje da li proglašava da je “misija izvršena” u borbi protiv virusa, Tramp je odgovorio da “uopšte nije tako” i da će misija biti završena kada posao bude obavljen.

 

Više od 70.000 ljudi umrlo je u SAD od oboljenja kovid-19, što je najveći zvanični broj u svijetu.

 

Tramp je priznao da bi virus mogao da se vrati dok država popušta ranije uvedene restrikcije za kompanije i društveni život.

 

Američki predsjednik je obišao fabriku za proizvodnju medicinskih maski za lice N95 u Arizoni, a pritom nije nosio masku.

 

Ovo postrojenje pokrenuto je na brzinu prije manje od pet sedmica zbog nedostatka zaštitne opreme u SAD i pravi maske za američke zdravstvene službe.

 

Tramp je nosio zaštitne naočare tokom obilaska fabrike, ali ne i masku, iako su ih imali svi radnici na proizvodnoj liniji, dok je pored njih stajao znak sa natpisom: “Pažnja: U ovom podurčju obavezno je nošenje maske! Hvala!”

 

Maske nisu nosili ni pojedini članovi Trampove pratnje.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *