Pavić: Spriječili smo preuzimanje DNS-a, prevladala je nova snaga

Aktuelno

DNS će imati svoje ministre u novoj Vladi RS, a tačan broj ministarstava biće poznat nakon razgovora sa koalicionim partnerima naredne sedmice, potvrdio je lider DNS Marko Pavić nakon sjednice glavnog odbora u Prijedoru.

– DNS i dalje ostaje pri koalicionom sporazumu koji je potpisan između SNSD, SP i DNS i mi ćemo, po obećanju mandatara, i dalje činiti dio vlasti i Vlade u Republici Srpskoj, rekao je Pavić, koji je danas dobio podršku 139 prisutnih od ukupno 146 članova Glavnog odbora.

Pavić je naglasio da je spriječeno da jedna grupa ljudi uz pomoć sa strane preuzme stranku, i da je izvorni DNS ostao i nastaviće da djeluje na svojim izvornim principima.

Komentarišući napuštanje stranke Pavić je rekao da negdje stanku napušta dio Predsjedništva, a negdje sam predsjednik, ali da se u javnosti stvara lažna slika o masovnom napuštanju kako bi se pokolebalo članstvo.

– Kada bi sabrali te koji nisu došli i te koji su sami sebe isključili iz stranke znači njih 40 nije bilo prisutno, a to je manje od jedne četvrtine nekada ukupnog broja članova GO. Mnogi su mislili da će DNS pretrpiti štetu i da će zavladati letargija, ali u DNS-u se suprotno desilo, jedna nova snaga, energija i želja da se uspije, naglasio je Pavić.

On je dodao da je glavni zaključak da je DNS sačuvao svoj rad na principima izvornog statuta i volje i želje članova i glasača koji su dali podršku DNS na ovim izborima.Takođe su usvojeni zaključci za 15. i 16. sjednice Predsjedništva i data je puna podrška predsjedniku i Predsjedništvu stranke da i dalje nastave na tim principima voditi stranku.

– Jedna od primjedbi je bila da smo možda malo manje prisutni u sredstvima informisanja i to je naša krivica. Nažalost i ne možemo mi puno na to uticati, ali da treba da utičemo na članstvo i glasače i da oni znaju sta je prava situacija, poručio je lider DNS.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *