Prekinuto zasjedanje Skupštine SDS u Banjaluci

Politika

Dugo najavljivana skupština Srpske demokratske stranke završila je i prije nego što je počela. Dnevni red o raspisivanju unutarstranačkih izbora nije ni usvojen, a konce su pomrsili isključeni članovi SDS – a iz Doboja koji su htjeli da prisustvuju skupštini i glasaju za sve tačke dnevnog reda.

Upravo je verifikacija delegata bila razlog za prekidanje skupštine, jer se Radno predsjedništvo nije moglo usaglasiti da li oni treba da glasaju ili ne.

Dobojlije, njih tridesetak bivših članova SDS, pojavili su se u Skupštini zahtijevajući pravo glasa, što nije u skladu sa statutom stranke.

“Ja nisam pozvao ljude iz Doboja, oni su nasilno ušli. Nismo mogli da se usaglasimo da li oni treba da glasaju ili ne, pa sam ja konstatovao da nemamo uslove za održavanje sjednice”, poručio je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

Vukota Govedarica je poručio da se delegati neće ni izjašnjavati o raspisivanju unutarstranačkih izbora, već da će se postupati po odlukama Glavnog odbora. To znači da će sljedeće godine biti raspisani izbori na kojim će se između ostalih birati i predsjednik stranke.

Što se tiče saradnje sa SNSD-om, Vukota Govedarica poručuje da SDS ostaje opozicija na republičkom nivou, a o saradnji srpskih stranaka na nivou BiH se može razgovarati.

“Odluka Glavnog odbora je da razgovaramo i sa drugim političkim partijama, ali samo o saradnji na nivou BiH. Što se tiče republičkog nivoa, mi nastavljamo opoziciono djelovanje”, kaže Vukota Govedarica.

Vukota Govedarica je poručio da u stranci svako ima pravo na svoje mišljenje koliko god ono bilo suprotno od njegovog, ali da stranka nije u haotičnom stanju, te da će se ubuduće poštovati odluke Glavnog odbora. Govedarica je poručio i da će biti formiran novi odbor SDS-a u Doboju.

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *