Podrška “Pravdi za Davida”: Građani Tuzle čuvaju Davidovu zastavu! (FOTO/VIDEO)

Aktuelno BIH

Tokom skupa podrške, članovi Pokreta “Pravda za Davida” predali su zastavu sa likom  ubijenog banjalučkog studenta Davida Dragičevića na čuvanje građanima Tuzle.

Objašnjavajući da su se na to odlučili zbog represije kojoj je izložena cijela Banjaluka, zastavu su uručili u četvrtak uveče, tokom mirnog okupljanja na tuzlanskom Solnom trgu.

Upravo tu zastavu policija Republike Srpske bezuspješno je pokušavala da im oduzme u noći 30. decembra jurišajući na građane koji su se okupili na mirnom protestu u Banjaluci.

Nekoliko stotina okupljenih Tuzlaka poručili su Banjalučanima da nisu sami u borbi za istinu i pravdu. Dignutom pesnicom podržali su roditelje ubijenog Davida Dragičevića, ali i sve članove grupe Pravda za Davida.

Istovremeno, u Banjaluci je i dalje na snazi zabrana okupljanja za članove grupe Pravda za Davida na Trgu Krajine, gdje su to svakodnevno činili u proteklih devet mjeseci.

Zbog uskraćenih osnovnih prava kao što je, između ostalog, i ono na mirna okupljanja, dio članova grupe došao je u Tuzlu na skup podrške.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *