Putin stigao u zvaničnu posjetu Srbiji

Aktuelno

Predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin doputovao je danas u zvaničnu posetu Srbiji, a na aerodromu, gde je njegov avion sleteo u 13.05 sati, dočekao ga je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” ruskom predsedniku je priređen svečani doček, uz crveni tepih i postrojenu Gardu Vojske Srbije. Kroz vazdušni prostor Srbije, avion ruskog predsjednika pratili su avioni Vojske Srbije, Mig 29. Na aerodromu su ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin i srpski u Rusiji Slavenko Terzić. Prethodno je na aerodrom sletio avion sa ruskim privrednicima, iz više od 40 kompanija.

 

Domaćin u Beogradu biće mu predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, a tokom ove posjete biće potpisan 21 sporazum, trećina je iz oblasti inovacija i digitalizacije.

 

Tokom posjete biće potpisan 21 sporazum, trećina je iz oblasti inovacija i digitalizacije.

 

Prema programu posjete šefa ruske države, Putinu će na Aerodromu “Nikola Tesla” biti priređen doček, nakon kojeg će biti održana ceremonija polaganja vijenaca na Groblju oslobodilaca Beograda i spomniku Crvenoarmejcu.

 

Ceremonija svečanog dočeka ruskog predsjednika biće upriličena ispred Palate Srbija, posle čega će uslijediti sastanak u užem formatu dvojice predsjednika, Vučića i Putina.

 

Sat nakon toga planiran je sastanak delegacija Srbije i Rusije, a potom i potpisivanje bilateralnih dokumenata u prisustvu dvojice predsjednika.

 

Za popodne je predviđena ceremonija uručenja Ordena Aleksandra Nevskog predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

Orden Vučiću će uručiti predsjednik Putin. Dvojica predsjednika će se nakon toga obratiti medijima.

 

A po davanju izjava planiran je obilazak Hrama Svetog Save.

 

Za izvještavanje o Putinovoj posjeti Beogradu akreditovano je skoro 600 novinara, snimatelja i fotoreportera iz Srbije, Rusije, regiona i svijeta. Samo sa Putinom dolazi preko 80 novinara iz Rusije.

 

O ogromnom interesovanju za Putinovu posjetu svjedoči činjenica da su akreditacije zatražile medijske ekipe vodećih svjetskih agencija, elekstronskih i štampanih medija, ne računajući stalne strane dopisnike iz Beograda, poput izvještača američke agencije AP, Frans presa, Rojtersa, kineske i njemačke državne televizije.

 

Mnogi strani mediji poslali su specijalne izvještače u Beograd.

 

nezavisne.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *