Nagrada od 50 hiljada evra za snimak Davidove otmice

Aktuelno

Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH” registrovano u Beču, raspisalo je nagradu od 50.000 evra za svaki novi vjerodostojan dokaz koji može doprinijeti da se rasvijetli smrt mladića Davida Dragičevića.

 

Na Facebook stranci “Pravda za Davida” navedeno je da Udruženje nudi tu novčanu nagradu “svakom ko im dostavi snimke sa nadzornih kamera Rajfajzen banke, iz ulice Vase Pelagića u Banjaluci, koje pokrivaju prostor parkinga iza Metalske škole, gdje je u noći 18. marta 2018. godine, prema svjedočenju Jovanke Bošnjak, teško pretučen David Dragičević”.

 

“David Dragičević je poslije premlaćivanja iza Metalske škole odvezen policijskom ‘dačijom daster’ u nepoznatom pravcu”, navedeno je u objavi.

 

Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH” takođe nudi nagradu “za video snimke na kojima se vide osobe koje fizički zlostavljaju Davida Dragičevića, pošto je, kako je navedeno, otet u centru Banjaluke”.

 

“Udruženje ima saznanja iz pouzdanih izvora da ti video zapisi postoje i poziva sve koji imaju saznanja o tome, ili posjeduju video zapise, da im ih dostave”, navodi se u objavi.

 

Navedeno je i da Udruženje garantuje da će identitet svih koji im dostave navedene video snimke biti potpuno zaštićen, i da će im biti isplaćen navedeni novčani iznos.

 

Udruženje “Pravda za Davida i svu djecu BiH” poziva i sve koji posjeduju snimke nadzornih kamera iz Gospodske ulice, Jevrejske ulice, Zanatskog centra, Ulice Ivana Franje Jukića i ostalih ulica u najužem centru Banjaluke, da im dostave te snimke za period od ponoći do 5.00 ujutro 18. marta 2018. godine.

 

“Svima koji dostave te snimke, a koji mogu doprinijeti dodatnom dokazivanju da je David Dragičević otet i zlostavljan, biće isplaćen novčani ekvivalent, uz garantovanu diskreciju”, navodi se u objavi.

 

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo tijelo nađeno je 24. marta na ušću rječice Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

 

Policija je prvobitno tvrdila da je njegova smrt nesrećan slučaj, a tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

 

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen, silovan i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

 

Mondo.ba

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *