Za jagnjetinu i teletinu za političare 25.000 KM mjesečno

Aktuelno

Političari i zvaničnici, ministri, zamjenici, poslanici i delegati, načelnici sektora i direktori raznih službi u BiH, i u narednih 12 mjeseci, kao i godinama unazad, uživaće u najkvalitetnijim jelima i ekskluzivnim menijima u institucijama BiH jer za njih nema krize.

 

Prema podacima iz sporazuma koji je prije nekoliko dana (15. februara) Služba za zajedničke poslove institucija BiH (SZZP) sklopila sa firmom “Mujanovići” d.o.o. iz Vogošće, za naše je zvaničnike i u narednih 12 mjeseci osigurana najkvalitetnija jagnjetina i teletina, koje će biti plaćena čak oko 300.000 KM, piše portal Inforadar.

 

Jednostavnom matematičkom računicom dolazimo do cifre od oko 25.000 KM koja će biti trošena na mjesečnom nivou samo za ovo meso, koje je inače postalo stvar prestiža unutar institicija BiH.

 

Ako računicu još više uprostimo, iz ugovora proizilazi da će se političari i predstavnici vlasti u BiH gostiti ovim kvalitetnim mesom za oko 1.300 KM na dnevnoj osnovi, što je samo djelić onoga u čemu uživaju za male pare (cijene u restoranima institucija BiH su ispodprosječne, iako su plate naših političara iznadevropske).

 

Inače, ovakve nabavke su rađene i u prethodnim godinama i sve je postalo stvar rutine, iako životni standard građana BiH kontinuirano opada te je za mnoge jagnjetina i teletina misaona imenica.

 

Našim političarima, poslanicima, zvaničnicima, direktorima, načelnicima, ostalim funkcionerima i državnim službenicima, po simboličnim cijenama godišnje su na raspologanju ogromne količine ostalih vrsta mesa, ribe i proizvoda od ribe, piletine i pilećih proizvoda, voća i povrća, raznih konzervi i zamrznutih mesnih programa, ali i kolača, sladoleda, kafe itd.

 

Istovremeno, u institucijama BiH se godišnje ispijaju i velike količine nakvalitetnijih vina i viskija, kao i ostalih alkoholnih pića.

 

inforadar.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *