OSMI MART U BANJALUCI: NVO traži poštovanje ženskih prava, žene kažnjene zbog prodaje cvijeća, “Pravda za Davida” želi samo pravdu

Aktuelno

Grupa nevladinih organizacija organizovala je u Banjaluci osmomartovski marš pod parolom “Solidarne protiv institucionalnog nasilja prema ženama”.

 

Kolona je u podne krenula ispred Narodnog pozorišta, a potom je na Trgu Krajine održan kraći govor o stanju ženskih prava u RS i BiH.

 

– I kada se neka žena odluči da prijavi nasilje u proodici, ona doživljava institucionalnu diskriminaciju. Pitanja poput: da li si bila prikladno obučena, ili šta si radila sama s djetetom na Trgu, diskriminatorska su, istakla je Milica Pralica, aktivistkinja Udruženja “Oštra nula”.

 

 

Pravda za Davida na Trgu Krajine

 

 

Među brojnim transparentima koje su nosili učesnici protesta, a koji govore o pravima žena, bili su i transparenti podrške grupi “Pravda za Davida”.

 

U jednom trenutku Trgom su odjekivale parole “Pravda za Davida!”

 

 

Kažnjene  osmog marta

 

Ni Dan žena nije omekšao srca komunalnih policajaca koji su danas pisali kazne Banjalučankama koje su se drznule da prodaju ružena na centralnom gradskom trgu, a da za to nisu imale adekvatnu dozvolu.

 

Naime, neke od žena su imale dozvolu za prodaju mimoza, uz koje su prodavale i ruže. iako su mahom nezaposlene i to im je jedini izvor prihoda, kaznu nisu mogle izbjeći, kao ni uklanjanje štandova.

 

Gepostet von Drazen Milosavljevic am Freitag, 8. März 2019

 

– Dali dozvole za prodaju mimoza, a sad protjeruju sirotinju, jer uz mimoze prodaju i ruže. Već su naplatili kazne, a sad protjeruju ljude. Žena stoji uz Palas, drži kantu s ružama u rukama, gleda okolo hoće li naići komunalci, ruke joj se tresu… – glasi jedan od komentara na Fejsbuku.

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *