Banjaluka se danas oprašta od Davida Dragičevića

Aktuelno

Ispred rebrovačke Crkve Rođenja presvete Bogorodice jutros su ispraćeni posmrtni ostaci Davida Dragičevića, ubijenog banjalučkog studenta čije tijelo je na zahtjev roditelja ekshumirano u utorak na Gradskom groblju.

 

Majka Suzana Radanović i članovi grupe “Pravda za Davida” ispratili su sanduk sa posmrtnim ostacima koji će danas biti transportovan u Austriju, gdje će sutra u Viner Nojštatu , predgrađu Beča, biti organizovana ponovna sahrana.

 

Planirano je da povorka koja kreće ispred crkve ide preko Gradskog mosta, kroz centar grada, a potom na Zapadni tranzit, međutim policija nije odobrila ovu rutu, pa je kolona krenula Banjalučkim poljem prema Gradiški gdje će biti održan skup prije prelaska granice.

 

Davidov odlazak je poraz demokratije i društva u kojem živimo, ističe Perduv i dodaje da će građani svoju borbu nastaviti svakodnevnim okupljanjima.

 

– I dalje ostaje konstatacija da je David ubijen i da nije razriješeno to ubistvo. Mi ćemo i dalje tražiti odgovor na pitanje – ko je ubio Davida i zašto se slučaj zataškava. Ovo nije izolovan slučaj, dakle, David je slika današnjeg društva i nefunkcionisanja sistema, rekao je Perduv.

 

On je najavio da je organizovan i odlazak na sahranu u austrijski grad Viner Nojštat, gdje će sutra oko podne David Dragičević po drugi put biti sahranjen.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *