JEDNOGLASNA ODLUKA
SDS odbio Dodikovu ponudu da zajedno formiraju vlast u Sarajevu

Aktuelno

Glavni odbor Srpske demokratske stranke (SDS) ne prihvata poziv SNSD-a za učešće u formiranju vlasti na nivou BiH, odnosno Savjeta ministara, izjavio je predsjednik SDS-a Vukota Govedarica u Istočnom Sarajevu.

 

Govedarica je saopštio da je ovu odluku Glavni odbor donio jednoglasno jer smatra da SDS treba da bude opozicija strankama poput SNSD-a, SDA i HDZ-a BiH.

 

– Mi smatramo da je to u ovom momentu u najboljem interesu i za SDS i za Republiku Srpsku, rekao je Govedarica na novinarima u pauzi sjednice Glavnog odbora u Istočnom Sarajevu.

 

Govedarica je naglasio da će SDS nastojati da zaustavi donošenje svih štetnih odluka po Republiku Srpsku jer je to “dio strateške politike SDS-a”.

 

– Nas u ovom trenutku ne interesuje nikakva funkcija, nikakva fotelja, rekao je Govedarica.

 

U vezi sa unutarstranačkim izborima, Govedarica je rekao da će izbore provesti nadležna komisija za provođenje izbora i da se oni očekuju u maju.

 

SDS smatra političkom odluku Ustavnog suda BIH kojom se opet stavlja van snage Zakon o Danu Republike i konstatuje da je neophodno da sve organizacije u NS RS nađu rješenje kojim se Srpska neće odreći 9. januara.

 

SDS smatra da je presuda Radovanu Karadžiću dala konačnu potvrdu da je Sud u Hagu politički instrument preko koga pojedinci pokušavaju da uruše RS.

 

Glavni odbor SDS pozvao je Vladu RS da zaustavi sve radnje vezane za privatizaciju FG Birač, te da preko nadležnih institucija sprovede istragu o ovoj firmi Batagon, utvrdi njen kredibilitet i porijeklo novca i o svemu tome informiše NS RS, koja treba da donese konačnu odluku po ovom pitanju.

 

Govedarica dodaje da uvažavajući rezultate referendum za opoziv načelnika Teslića traže od Vlade RS da utvrdi prijedlog o raspuštanju lokalnog parlamenta u Tesliću i da tu predmetnu inicijativu uputi u Narodnu Skupštinu RS na odlučivanje.

 

Rtvbn/Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *