GORAN SUVARA NA SLOBODI
Otkriću sve tajne o dilovima s političarima, tužiocima i novinarima!

Aktuelno Društvo

Goran Suvara, koji je u februaru pušten na slobodu nakon izdržanog dijela kazne koja mu je umanjena amnestijom, zakazao je konferenciju za novinare 15. aprila u Banjaluci. Najavio je da će iznijeti detalje i dokaze o brojnim aferama u kojima je učestvovao.

 

Između ostalih, najavio je da će govoriti o aferi snimak, projektu Suvara, njegovim aktivnostima tokom protesta u Banjaluci, ali i vezama s političarima i novinarima.

 

-Ukoliko me neko fizički, ili na bilo koji drugi način spriječi, pres konferencija će biti održana u moje ime u par gradova van BiH, naveo je Suvara u pozivu i najavio da će u tom slučaju govoriti njegovi prijatelji.

 

Suvara je obećao da novinarima neće biti uskraćen nijedan odgovor.

 

 

-Pored mene konferenciji će prisustovsti i moji advokati, te akteri pomenutih dogadjaja, najavio je Suvara.

 

Takođe je najavio da će govoriti o vremenu provedenom u KPZ Bijeljina, liječenju i dilovima s tužilaštvima.

 

Goran Suvara, kojeg je Okružni sud u Banjaluci u julu 2016. godine osudio na šest godina zatvora zbog teških krađa i razbojništava počinjenih na području Glamoča za vrijeme rata. Jedno vrijeme se krio u Srbiji, izbjegavajući zatvorsku kaznu zajedno sa odbjeglim tajkunom Milom Radišićem. Uhapšen je 7. aprila 2016. godine.

 

Suvari je zatvorska kazna umanjena za 25% na osnovu Zakona o amnestiji i otpušten je po redovnom isteku kazne zatvora dana, 20. februara ove godine, potvrđeno je za Istinito u Ministarstvu pravde RS.

 

-U skladu sa Zakonom o amnestiji, koji je Narodna skupština Republike Srpske usvojila dana, 21. maja 2018. godine, imenovanom je Rješenjem o amnestiji, broj: 11 0 K 014606 18 Kv, 17. Avgusta 2018. godine, od strane Okružnog suda u Banjoj Luci, kazna umanjena, u skladu sa navedenim Zakonom, navode iz Ministarstva pravde RS.

 

Tokom izdržavanja zatvorske kazne, Suvara se u više navrata oglašavao iz zatvora, prijeteći da će otkriti istinu o svojim vezama s političarima.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *