Otkriveni organizatori napada u Šri Lanki, privedeno sedam osoba

Aktuelno Svijet

Vlasti Šri Lanke su identifikovale organizatore eksplozija koje su danas odjeknule u prestonici Kolombu i njegovim predgrađima, piše „Strejts tajms“. U međuvremenu, broj žrtava u osam eksplozija na Šri Lanki neprestano raste, pa je prema poslednjim podacima poginulo 207 ljudi, a ranjeno 450.

 

Ministar odbrane zemlje Ruvan Vijevarden je izjavio da se u ovom trenutku policija i vojska bave istraživanjem događaja.

 

„Verujemo da će svi krivci za ovaj tužni teroristički incident biti što pre uhapšeni. Oni su identifikovani“, naglasio je on.

 

„Ministar odbrane Ruvan Vijevardene je izjavio da je sedam osoba uhapšeno na Šri Lanki zbog jutrošnjih napada tokom kojih je poginulo 160 osoba, uključujući, verovatno, 30 stranaca“, napisao je na Tviteru ministar za ekonomske reforme Harša de Silva.

 

 

Policija Šri Lanke je potvrdila da je osmi teroristički napad izveo samoubica.

 

Ranije je „Dejli miror“, pozivajući se na neimenovane izvore, pisao da su eksplozije na tom ostrvu možda organizovali teroristi-samoubice.

 

Prema podacima lista, preliminarni rezultati istrage su pokazali da su se dve osobe 20. aprila prijavile u sobu hotela u kojem je kasnije došlo do jedne eksplozije. Snimak kamere je pokazao da su osumnjičeni aktivirali bombu u kafiću i hodniku hotela. Istražitelji smatraju da je u eksploziji u hotelu korišćen eksploziv C-4.

 

Vlada je uvela policijski čas koji odmah stupa na snagu, a za sada nije poznato koliko će on trajati.

 

Eksplozije su pogodile tri crkve i tri hotela u prestonici Šri Lanke, Kolombu, kao i crkvu u gradu

Negombu, a odjeknula je i eksplozija u blizini ZOO vrta u glavnom gradu.

 

Među poginulima su vernici i hotelski gosti, među kojima ima i stranaca.

 

Samo u jednoj crkvi poginulo je više od 50 ljudi, rekli su policijski zvaničnici, preneo je Rojters.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *