Dodik: Štraheu je očigledno namješteno

Aktuelno

Predsjednik SNSD i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas je u Banjaluci nakon sjednice predsjedništva stranke komentarisao skandal bivšeg vicekancelara Austrije Hajnca Kristijana Štrahea, s kojim je u dobrim odnosima.

 

Dodik je poručio da vjeruje da se radi o namještaljci, jer kako tvrdi nije bilo nikakve štete za Austriju od onog što je rečeno na spornom snimku.

 

“Mi imamo dobru saradnju i nastavićemo da sarađujemo. Očigledno se radi o namještaljci, vidite da nije bilo nikakve štete. Prošlo je dvije godine i nije bilo nijednog poteza od onog što je rečeno”, kazao je Dodik braneći Štrahea.

 

Poručio je da misli da se radi o balkanizaciji evropske političke situacije.

 

“Ja se njemu zahvaljujem na podršci RS da obezbijedi svoj dejtonski status”, zaključio je.

 

Podsjetimo, Vlada u Austriji se raspala nakon što je otkriven korupcijski skandal u koji je upleten Hajnc Kristijan Štrahe, koalicioni partner i predsjednik desno-populističke Slobodarske stranke Austrije (FPÖ).

 

Riječ je o objavi videa na kojem Štrahe, zajedno sa svojim stranačkim kolegom Johanom Gudenusom, jednoj navodnoj ruskoj poduzetnici nudi političke usluge u zamjenu za stranačke donacije.

 

Klix.ba

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *