DRŽAVA PO MJERI PARTIJE
Vlast je dozvoljeno javno hvaliti, ali ne i kritikovati!

Aktuelno

Dvojica mladih Banjalučkih aktivista, Aleksandar Gluvić i Stefan Lazić, pokazali su da svi građani Republike Srpske nisu jednaki pred zakonom – oni koji javno podržavaju SNSD su “jednakiji” od ostalih.

 

Nakon što je prije nekoliko dana policija Banjalučaninu Vladi Paniću oduzela transparent na kome je pisalo “Tegeltija – ostavka!” i uručila mu prekršajnu prijavu, Gluvić i Lazić izveli su nesvakidašnji eksperiment.

 

Oni su na svom transparentu napisali: “Podrška SNSD-u” i nesmetano, naočigled policije, prošetali glavnim gradskim trgom, na kome se do kraja prošle godine svakodnevno okupljala “Pravda za Davida”.

 

Dodajući dvotačku ispred slova “D”, Gluvić i Lazić su napravili smajli i  tako pokazali da ne misle ozbiljno kada je riječ o podršci SNSD-u, stranci koja već 13 godina vlada u Republici Srpskoj, a posljednje dvije godine, zloupotrebljavajući državne institucije, otvoreno progoni građane koji je kritikuju.

 

 

Ovim eksperimentom, kako ističu u objavi na Fejsbuku, pokazali su da se kritika vlasti u našem društvu ne toleriše.

 

– Večeras smo Lazić i ja odlučili napraviti mali eksperiment, kako bismo vidjeli da li će organi reda oduzeti i transparent sadržaja kojeg vidite na fotografiji. Šta se desilo? Ništa. Slobodno smo šetali gradom naočigled policije i niko nam nije ni prišao, a kamoli oduzeo transparent, napisao je Aleksandar Gluvić na Fejsbuku.

 

Dakle, vlast je dozvoljeno javno hvaliti, ali ne i kritikovati!

 

To se vidjelo i posljednjih dana, kada je policija ponovo privodila članove grupe “Pravda za Davida” i u više navrata im uručila prekršajne prijave. Nekima i samo zbog toga što su uzviknuli: “Pravda za Davida!”

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *