Poslanici najavili policiji održavanje protesta na Trgu Krajine

Aktuelno

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske predali su zahtjev u Policijsku upravu Banjaluka za održavanje protesta na Trgu Krajine.

 

Organizatori protesta koji su najavljeni za četvrtak, 27. juna, biće poslanici PDP Jelena Trivić i Draško Stanivuković, kao i poslanik iz Kluba SDS Nebojša Vukanović.

 

Staniuvković je poručio ministru unutrašnjih poslova Draganu Lukaču da ne traži nikakve razloge da ovaj protest zabrani.

 

– Ne treba da budemo vreće i pijuni koje vlast pomjera kako želi s Trga Krajine, ispred Hrama u centru Banje Luke pa na kraju s klupa, kazao je Stanivuković.

 

Trivić i Stanivuković su istakli da je ovo prvi put da narodni poslanici potpisuju zahtjev za protestno okupljanje, te će u skladu s tim oni jedini odgovarati ako bude načinjena bilo kakva šteta.

 

Pozvali su sve građane, ali i predstavnike opozicije da se odazovu pozivu na mirno protestno okupljanje u četvrtak, 27. juna, u 19 časova i 30 minuta.

 

Neposredan povod za ovo protestno okupljanje je policijska represija prema građanima, koja se događa posljednjih dana u centru Banjaluke.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *