REVOLT: Vratiće se rode, ali kad SNSD ode!

Aktuelno

Na fasadi zgrade katoličke gimnazije u centru banjaluke, jutros je osvanuo grafit sa porukom: Vratiće se rode, ali kad SNSD ode! – u čijem potpisu stoji Revolt BL

 

Revolt je uputio i kratko saopštenje u kojem navodi:

 

– Želimo podsjetiti javnost da je Republika Srpska poslednji put imala pozitivan prirodni priraštaj 2006-e, a onda je na vlast došao SNSD. Trinaest godina kasnije isti taj SNSD, koji je pozitivnu demografsku sliku pretvorio u katastrofalnu, poručuje da narod nije svjestan potrebe povećanja nataliteta u Srpskoj. Mi im poručujemo da je narod svjestan ko ga je doveo u ovakvu situaciju, a posebno je svjesno onih 300 – 400 hiljada mladih koji su pobjegli iz Srpske od kako je SNSD na vlasti. Oni su, pored vlastitih kofera, odnijeli sa sobom i pozitivan prirodni priraštaj. Za njih imamo i kratku, ali jasnu poruku koju smo jutros ispisali na zgradi Katoličke gimnazije, u cenrtu grada: VRATIĆE SE RODE, ALI KAD SNSD ODE!

 

Vlada RS nedavno je predstavila strateški dokument “Demografski razvoj i populaciona politika Republike Srpske”.

 

– Društvo ima osjećaj i potrebu da skrene pažnju na problem rađanja i da podstakne sve ljude, majke, prije svega, da donose lake odluke u tom pogledu, računajući na opštedruštvenu podršku, rekao je tim povodom član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik za RTRS.

 

Istinito

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *