Prvo postrojavanje Žandarmerije RS

Aktuelno

U Centru za obuku u Zalužanima kod Banjaluke počelo je svečano postrojavanje Jedinice žandarmerije, čime je zvanično predstavljena nova organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Republike Srpske koja je formirana radi unapređenja bezbjednosti Srpske, njenih građana i imovine.

 

Svečanosti prisustvuju predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović, predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, ministar unutrašnjh poslova Dragan Lukač i direktor Policije Srpske Darko Ćulum.

 

Načelnik Jedinice Žandarmerije MUP-a Srpske Dragoslav Banović predao je raport predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović.

 

Nakon postrojavanja jedinice intonirana je himna Republike Srpske “Moja Republika”.

 

Formiranje Žandarmerije uslijedilo je u okviru reorganizacije interventnih snaga MUP-a Srpske radi bržeg i efikasnijeg odgovora na bezbjednosne izazove sa kojima se suočava Republike Srpska.

 

Dragan Lukač kaže da ova jedinica nije formirana da ratuje protiv bilo koga već je zadužena da čuva bezbjednost RS i građana.

 

– U proteklih pet godina uloženo je više nego od kada je formirano MUP-a. To znači da nećemo dozvoliti da nas niko ugrozi i spremni smo da odgovorimo svim izazovima, ali i da sarađujemo sa svima – rekao je Lukač.

 

Predsjednik Srpske Željka Cvijanović istakla je da je ovo veliki dan i iskorak u jačanju MUP-a i stabilnosti RS.

 

– Moramo jačati opštu bezbjednost i uvijek smo bili ponosni na MUP-u od rata pa do danas – rekla je Cvijanovićeva.

 

(ATV)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *