Trivić: Vlada RS nije ispunila tri ključne stvari

Aktuelno

Tri ključne stvari koje su obećane u ekspozeu premijera Radovana Viškovića su potpuno neuspješne i još su pogoršane, rekla je danas tokom skupštinske rasprave poslanica PDP Jelena Trivić.

 

Ona je u nastavku sjednice Narodne skupštine Republike Srpske gdje je u toku rasprava o Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o razvoju malih i srednjih preduzeća, istakla da je premijer u svom ekspozeu obećao da će zaustaviti krvarenje u zdravstvu, ali da to obećanje nije ispunio jer su dugovi u stalnom porastu.

 

– Tri ključne stvari koje su obećane nisu ispunjenje, a to je zdravstvo, reforma javnog sektora i javnih preduzeća. Ni jedan sistemski zakon u cilju poboljšanja privrede nismo ispunili. Dugovi u zdravstvu su u stalnom rastu. Prema podacima Poreske uprave Republike Srpske dug sedam bolnica i UKC RS u desetom mjesecu prošle godine iznosio je 141 milion KM, a sada je 175 miliona KM – navela je Trivić.

 

Ona je dodala da je ovo samo dug za poreze i doprinose. Trivić je istakla da je dug UKC RS u aprilu 2016. godine iznosio 40 miliona KM, a 30. juna ove godine 68 miliona KM.

 

Poslanik SNSD Vlado Đajić, koji je ujedno i generalni diirektor UKC RS, replicirao je Trivićevoj, navodeći da se dug te zdravstvene ustanove, otkako se on nalazi na njenom čelu, nije povećao ni za jednu marku.

 

– Pominje se stalno UKC kako stalno povećava dugove. To nije tačno. Otkako sam generalni direktor nismo povećali dug ni za 1 KM. Redovno plaćamo doprinose. Taj podatak koji navodite za UKC RS nisu novi dugovi već zatezne kamate od 18 odsto koje PU računa- naveo je Đajić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *