Hoće li Pavić oprostiti smjene u Prijedoru Miloradu Dodiku?

Aktuelno

Hoće li DNS zbog posljednjih dešavanja imati snage da napusti koaliciju sa SNSD-om i hoće li Marko Pavić oprostiti Prijedor Miloradu Dodiku, koji mu je preoteo skupštinsku većinu, biće poznato narednih dana

 

Demokratski narodni savez donijeće odluku hoće li ostati u koaliciji sa SNSD-om ili ne, kazao je Darko Banjac, potpredsjednik te stranke i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

 

Banjac je, u emisiji Izazovi BN TV, rekao da su se u Prijedoru desile “jako ružne stvari gdje su smijenjene dvije uspješne direktorice koje su vodile Domom zdravlja i vrtićem.

 

https://www.istinito.com/aktuelno/45739-novi-direktori-postavljeni-po-rodbinskoj-liniji/

 

“Oni akteri koji su to uradili nisu smjeli to da čine i ovo može imati refleksije na koaliciju na republičkom nivou”, rekao je Banjac, navodeći da će se o tome odlučivati narednih dana.

 

On je rekao da DNS nećće pokleknuti i da su dešavanja u Prijedoru kulminirala u koalicionim odnosima.

 

“DNS ne može više nazad. DNS se neće više povući ni za milimetar”, kazao je Banjac, za koga kažu da je u “čvrstom zagrljaju” Milorada Dodika.

 

DNS je od nastanka koalicioni partner SNSD-a. Problemi u tim odnosima pojavili su se nakon prošlih izbora kada je Milorad Dodik od Marka Pavića tražio da se odrekne “mangupa” u redovima te stranke, koji očito nisu bili po njegovoj volji.

 

Nakon toga je došlo do cijepanja DNS-a što je uzdrmalo tu koaliciju, ali se ona nije raspala.

 

DNS je ostao zajedno sa SNSD-om, koji je nastavio da ih urušava i to u Prijedoru, koje je važilo jakim upotištem stranke Marka Pavića.

 

Novu skupštinsku većinu u Prijedoru predvodi SNSD Milorada Dodika zajedno sa SDA Bakira Izetbegovića, DF-a Željka Komšića, kao i jedan odbornik SDS-a, PDP, ali i bivših odbornika DNS-a…

 

Prema našim izvorima, već danas zbog najnovije situacije zasjedaće Predsjedništvo DNS-a, a što je najavio i Banjac u našoj emisiji, navodeći da će organi stranke da zasjedaju i da donesu konačnu odluku u vezi koalicije na republičkom nivou.

 

Duboke podjele u DNS-u prisutne su od ranije, ali su preovladali oni koji su bez obzira na udarce koje im je u pertohnim mjesecima davao SNSD da ostanu u toj koaliciji.

 

Druga struja je zagovornik raskida koalicionh odnosa sa SNSD-om, a ima i onih koji smatraju da se ništa neće promijeniti nego će uslijediti sastanak Dodika i Pavića radi smirivanja tenzija u odnosima između dvije stranke.

 

Hoće li DNS zbog posljednjih dešavanja imati snage da napusti koaliciju sa SNSD-om i hoće li Marko Pavić oprostiti Prijedor Miloradu Dodiku, koji mu je preoteo skupštinsku većinu, biće poznato narednih dana.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *