Specijalci ROSU hapsili na sjeveru Kosova

Aktuelno Region

Jutros oko 5.50 došlo do upada oko 100 pripadnika specijalne jedinice ROSU, sa više od 25 oklopnih vozila i džipova, na sjever Kosova i Metohije.

 

Kosovska policija saopštila da je uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje. Specijalci se povukli.

 

Kako kaže šef Kancelarije za KiM Marko Đurić komentarišući jutrošnji upad ROSU na Kosovo, jedna od glavnih meta ove opracije bio je komandir operative KPS regiona Sever Željko Bojić.

 

– Njemu su jedinice ROSU upale u stan, izvršile premetačinu, odveli mu sina Vasilija Bojića u nepoznatom pravcu. Uhapšen je još jedan radnik KPS sever – Rade Basara, koji je radio na važnim slučajevima. Sve je ovo deo scenarija da se Srbi kriminalizuju, da se uvežu sa različitim zločinima koji su se desili na području Kosova i Metohije, pa i sa ubistvima – kaže Đurić za Pink.

 

Aksion policor në Veri, ka të arrestuar

Aksion policor në Veri, ka të arrestuar

Gepostet von Klan Kosova am Dienstag, 15. Oktober 2019

 

U saopštenju kosovske policije se potvrđuje da je u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice policija sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića: “Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (RB) uključenog u nalog za pretragu”.

 

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.

 

“Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplenjena još dva oružja i municije”, ističe se u saopštenju.

 

Uhapšeni su odvedeni u Prištinu, a kako se navodi, operacija se nastavlja u opštini Leposavić.

 

Prema informacijama prištinskih medija, policija je uhapsila R. B, višeg policijskog službenika u policijskoj stanici u severnoj Kosovskoj Mitrovici, kao i još jednu osobu čije ime nije objavljeno.

 

Navodno, namera je bila da se obavi hapšenje još jednog visokog funkcionera policije, odnosno šefa operacija Ž. B. Obojica su, prema specijalnom tužiocu, osumnjičeni su za organizovani kriminal, učešće u prikrivanju dokaza i druge aktivnosti vezane za ubistvo Olivera Ivanovića. Pored toga, tužilac je rekao da je sva ta akcija izvedena po nalogu Specijalnog tužilaštva, a izvršio ga Osnovni sud u Prištini, Odeljenje za teška krivična dela, piše “Klan Kosova”.

 

Arrestime të reja në Veri për vrasjen e Oliver Ivanoviq

Arrestime të reja në Veri për vrasjen e Oliver Ivanoviq

Gepostet von Klan Kosova am Dienstag, 15. Oktober 2019

 

Podsetimo, krajem maja ove godine u severnoj Kosovskoj Mitrovici oko 6 sati ujutru začule su se sirene za uzbunu kada su jedinice ROSU upale na teritoriju sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije.

 

Akciju su sproveli na teritoriji sve četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije i trajala je više od šest sati. Nakon toga, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je naredio i punu borbenu gotovost Vojske.

 

Tom prilikom uhapšeno je 28 osoba od kojih 23 Srba, policajaca i civila osumnjičenih za navodno učešće u organizovanim kriminalnim grupama, zloupotrebu službenog položaja, podmićivanje i krijumčarenje robe.

 

Akcija Kosovske policije je nastavljena i 29. i 30. maja, kada su uhapšena dva policijska službenika D. P. i V. T. i pripadnica Kosovske policije B. T. iz Zubinog Potoka. Osnovni sud u Prištini u avgustu je produžio meru pritvora uhapšenima.

 

Tokom policijske akcije povređeno je više građana i policajaca, uglavnom na teritoriji Zubinog Potoka, a pričinjena je i veća materijalna šteta na privatnim objektima i automobilima. Teško je povređen i uhapšen i ruski pripadnik Unmika Mihail Krasnoščenko.

 

blic.rs

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *