Milunović: Ima mnogo penzionera zaposlenih u institucijama Srpske

Aktuelno

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Duško Milunović potvrdio je danas u Narodnoj skupštini RS da je penzioner Ilija Stevančević (82) imenovan za savjetnika u njegovom ministarstvu.

 

Nakon niza prozivki od strane pojedinih opozicionih poslanika zbog angažovanja Stevančevića, Milunović je to obrazložio riječima kako je riječ o “poznatoj osobi, te da godine života ne moraju igrati nikakvu ulogu kada je u pitanju njegov mentalni sklop i mogućnosti”. Milunović je imenovanje Stevančevića pokušao da opravda riječima kako je mjesto savjetnika ustvari politička funkcija i da to mjesto po raspodjeli pripada SNSD.

 

– Ne radi se o zapošljavanju čovjeka od 82 godine. On nije zaposlen već će biti angažovan po ugovoru. Uostalom, Stevančević nije jedini penzioner koji je angažovan na mjestu savjetnika – naveo je Milunović.

 

To je izazvalo reakcije pojedinih poslanika, koji su naveli da ima mnogo mlađih i obrazovanih građana koji zaslužuju da da budu imenovani na mjesto savjetnika, jer bi mogli mnogo bolje da daju svoj doprinos u radu neke institucije. Pojedini opozicioni poslanici su ukazali na to da je Stevančević bio poslanik, te da je njegovo ime pominjano u aferi “Dva papka”, odnosno kupovine pojedinih poslanika u Narodnoj skupštini RS.

 

Poslanica PDP Gordana Vidović upitala je da li će se Stevančević odreći penzije dok bude primao naknadu kao savjetnik.

 

Primjedbe je imala i poslanica SDS Sonja Karadžić Jovičević, koja je podsjetila da je riječ o bivšem narodnom poslaniku čiji im je rad dobro poznat.

 

– Obično nije znao kud je došao, a kud pošao. Jedva smo i čuli šta govori. Davno smo digli ruke od njega. Iz tog razloga je angažovanje Stevančevića sporno po više kategorija. Kažete da on nije jedini penzioner koji je angažovan. S jedne strane je to tužno, a s druge strane izazivate da neke druge ljude, koji to nisu zaslužili, stavljamo u isti koš s njim – istakla je Karadžić Jovičević.

 

I poslanik PDP Ljubiša Krunić smatra da Vlada Srpske ne daje dobar primjer angažovanjem penzionera na mjesto savjetnika.

 

– Nije dobar primjer da oni sa fakultetskim diplomama ne mogu da savjetuju, a da to čini čovjek od 82 godine – naveo je Krunić.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *