Šarović: Ovo je najveća Dodikova greška koja će imati dalekosežne posljedice

Aktuelno

Ako dokument “Program reformi BiH” nije tako važan kao što tvrdi Dodik zašto se onda drži u tajnosti i zašto se šalje u Brisel, poručio je danas predsjednik SDS-a Mirko Šarović u Bijeljini na sjednici predsjedništva ove stranke.

 

Na osnovu onih informacija kojima raspolažemo, Predsjedništvo SDS je ocijenilo da usvojeni dokument o procesu reformi vojske direktno uvodi Bosnu i Hercegovinu i Republiku Srpsku u NATO proces integracija“ – kazao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović, nakon sjednice Predsjedništva SDS održane danas u Bijeljini.

 

-Takav dokument koji nije razmatran na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u direktnoj je suprotnosti sa odlukom Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti i principu kada je u pitanju vojno svrstavanje da u bezbjednosno-vojnom smislu Republika Srpska može biti samo tamo gdje je i Srbija“ – kazao je Šarović.

 

Šarović je istakao da će u narednim danima Klub poslanika SDS u NSRS zatražiti sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine kako bi imali relevantne informacije i kako bi se ovaj dokument mogao predočiti poslanicima ali cijelokupnoj javnosti.

 

-Ne vidimo razlog bilo kakve tajnosti jer se radi o dokumentu o strateškom dokumentu od vitalne važnosti koji interesuje sve jer se radi o jednom od najvažnijih dokumenta koji je kreiran u poslednjih nekoliko godina“ – istakao je predsjednik SDS.

 

-Ako dokument nije bitan kao što kaže gospodin Dodik, zašto se drži u tajnosti, zašto je poslan u NATO štab u Brisel i zašto na njega saglasnost treba da da komanda NATO-a“ – upitao je Šarović.

 

Predsjedništvo SDS je konstatovalo da je ovo jedna od najvećih grešaka Milorada Dodika koja može da ima dalekosežne posledice za sve u Republici Srpskoj i da se usvojenim dokumentom jasno aktivira MAP bez obzira što je naziv dokumenta promjenjen.

 

„Pored rasprave u Narodnoj skupštini povešćemo obimne razgovore u jasnosti na ovu temu i pitanja proslijediti i našim odborima širom Republike Srpske ovih dana. Ovo pitanje će obilježiti cijelu 2020. godinu a možda i duže“ – zaključio je predsjednik SDS Mirko Šarović.

 

rtvbn.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *