Izvršni komitet SNSD prihvatio informaciju o planu reformi

Aktuelno

Izvršni komitet SNSD prihvatio je danas informaciju koju je dostavio srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik o programu reformi BiH.

 

Predsjednik SNSD Milorad Dodik je rekao da bi već 4. ili 5. decembra trebalo da bude održana sjednica Predstavničkog doma parlamenta BiH na kojoj bi trebalo da bude potvrđena kandidatura predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji.

 

Dodik je na konferenciji za novinare u Banjaluci, poslije proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD, rekao da bi do Nove godine trebalo da bude formiran novi Savjet ministara. On je istakao da dogovor iz Predsjedništva ne znači aktivaciju MAP.

 

Prema njegovim riječima o ovom dokumentu se može razgovarati tek nakon što bude formiran novi Savjet ministara.

 

– Ono što smo mi danas uradili i treba to reći, jeste da smo se dogovorili da s koalicionim partnerima pripremimo kompletnu, cjelovitu i opsežnu informaciju vezano za sistem odbrane. I da o tome obavijestimo Narodnu skupštinu. Taj dokument nije aktivan, aktivira se od trenutka kad se izabere Savjet ministara. Tek onda možemo razgovarati o njemu. Za razgovore koje smo imali, opredjeljujuća činjenica bila da je ranije izrađen dokument ANP od 150 stranica. Tamo je bilo predviđena i reforma policija. Kvalitetna činjenica, zahvalan sam i na partnerima iz bošnjačke političke elite, koji su i prije ovog dokumenta ukazali na to da ako nema volje Srba, neće biti ni članstva. Potrebna je nova odluka. O tome treba razgovarati kad to bude valjano i javno dostupno. Tada ćemo dostaviti cjelovit uvid u sve i to kao dokaz činjenice da Plan reformi nije suprotan našoj politici vojne neutralnosti – rekao je Milorad Dodik.

 

Govorio je i dobroj finansijskoj poziciji u kojoj se RS nalazi.

 

– Moram da obavijestim javnost da RS neće biti u deficitu i izvršava sve svoje obaveze i neće biti ugroženo pitanje finansiranja likvidnosti u idućoj godini. Saradnja sa Srbijom teče u očekivanoj dinamici. Primarno, u idućim mjesecima radimo na implementaciji politike plata, reformskim zakonima u obrazovanju na pitanju investicija, Republika Srpska će u idućoj godini biti novo gradilište – naglasio je on.

 

Dodik je istakao da su podržane politike Vlade u vezi sa povećanjem plata.

 

On je rekao da se danas govorilo o putnoj infrastrukturi i da je istaknuto da je potrebna dodatna kontrola kvaliteta.

 

Dodik je istakao da će se do Nove godine pristupiti planu investicija koje će biti vrijedne milijardu KM.

 

Sjednici su danas su prisustvovali lider SNSD Milorad Dodik, potpredsjednici SNSD Željka Cvijanović, Nikola Špirić, Radovan Višković i Nebojša Radmanović, šef Kluba poslanika SNSD u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Igor Žunić, predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staša Košarac, generalni sekretar stranke Luka Petrović, te član Predsjedništva SNSD-a Zoran Tegeltija.

 

Proširenom Izvršnom komitetu SNSD prisustvuju i poslanik DNS-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Nešić, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić.

 

Agencije

1 thought on “Izvršni komitet SNSD prihvatio informaciju o planu reformi

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *