DNS ODGOVORIO NA UDAR IZ SNSD-a
Pavić: Očito je da SNSD ne želi saradnju sa DNS-om već sa pojedincima iz stranke!

Aktuelno

Lider DNS Marko Pavić oštro je reagovao na odluku predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije da za ministra iz ove stranke uzme Mlađena Božovića, kandidata kojeg je predložio Nenad Nešić, ističući da je to veliki udarac na koalicione odnose DNS i SNSD.

 

Pavić, protiv kojeg se ovih dana vodi bespoštedna kampanja u režimskim medijima, u koju su uključeni i pojedinci iz DNS-a, podsjeća da je ovo drugi put u posljednjih godinu dana da SNSD ne bira DNS za svog partnera, nego pojedince iz te stranke.

 

– Ovo je zaista veliki udarac koalicionim odnosima SNSD-a i DNS-a jer ovde nisu u pitanju ni Aćimović ni Božović. Ja nijednog dovoljno ne znam, niti je uoopšte bitno ko je od njih, ali bi bilo bitno da onaj ko je izabrani predstavnik DNS-a, a ne pojedinaca iz DNS-a, kaže Pavić.

 

On smatra da se na taj način pokušava oslabiti DNS i umanjiti se značajni rezultati koje je DNS postigao, a time se ujedno umanjuju rezultati koje je DNS dao kao doprinos izboru člana Predsjedništva BiH i predsjednika Republike Srpske i još nekih funkcija.

 

Božović, koji je izabran za ministra iz reda ostalih, u rodbinskoj je vezi s Nešićem, za kojeg izvori u DNS-u navode da je bliži Miloradu Dodiku nego Marku Paviću. Iako je teško povjerovati da je Tegeltija samostalno i bez uticaja vrha SNSD birao između Aćimovića i Božovića, potpredsjednica SNSD Željka Cvijanović tvrdi da SNSD nema razloga da pravi raskol u DNS-u sa kojim ima dobru saradnju 20 godina.

 

– Što bi SNSD pravio raskol u DNS? Mi imamo dobru saradnju 20 godina i bili smo zajedno i u vremenima i kao pozicija i kao opozicija, zajedno donosili i provodili mnoge teške odluke i zašto bi SNSD imao interes da se bavi unutrašnjim pitanjima DNS. Ja ću vam reći da je ljudima u SNSD i mučno da moraju da se bave ovom temom, a s obzirom da smo koalicija, moramo, Prema tome, nema tu nikakvih nastojanja da se tu radi i miješa, tvrdi Cvijanović.

 

Pavić misli drugačije i za trenutnu krizu u stranci, nastalu zbog izbora kandidata za ministra koji nije i izbor DNS-a, direktno optužuje SNSD.

 

– To ukazuje na to da SNSD ne želi sarađivati sa DNS-om, već sa pojedincima iz DNS, ili kako bi pojedini trojanski konji u DNS-u rekli,  da imaju zadatak da preuzmu stranku i slično. To ništa nije problem, samo bi trebalo da ide na način koji je dostojanstven i ljudski i koji poštuje određene moralne norme. Ovdje očigledno svega toga nema, kategoričan je Pavić.

 

On je najavio da će DNS narednih dana na svojim organima utvrditi dalje postupanje nakon, kako je rekao, ovakvog drastičnog i ponovnog udara na DNS.

 

Predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija prihvatio je danas prijedlog Nenada Nešića, potpredsjednika DNS-a i poslanika te stranke u PS BiH i za novog ministra za ljudska prava i izbjeglice izabrao Mlađena Božovića, umjesto Draška Aćimovića, koji je bio zvanično predložen kandidat izabran na organima DNS-a.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *