Državljanin Srbije poginuo u eksploziji na pumpi

Aktuelno

Državljanin Srbije poginuo je u stravičnoj eksploziji koja se jutros dogodila u blizini graničnog prelaza Šepak kod Zvornika, javljaju mediji.

 

Izvor uključen u istragu ispričao je za Srpskainfo kako je došlo do nesreće u kojoj je poginuo Srbin.

 

“On je svojim automobilom naišao u trenutku kada je iz pumpe krenuo da curi plin. Plin je curio toliko da se pumpa uopšte nije vidjela. Čovjek se zaustavio da vidi šta se dešava i izašao je iz svog automobile” priča izvor pomenutog portala.

 

Dodaje da je u tom trenutku, kada je on izašao iz vozila, odjeknula stravična eksplozija u kojoj je on izgubio život.

 

“Policija je našla i njegovo vozilo i još se utvrđuje sa sigurnošću njegov identitet”, istakao je sagovornik.

 

Petoro povrijeđenih pušteno na kućno liječenje, po jedno upućeno u Banjaluku i Tuzlu

 

Petoro od ukupno sedam pacijenata koji su nakon eksplozije na pumpi u Šepku primljeni i zbrinuti u Opštoj bolnici u Zvorniku pušteno je na kućno liječenje, dok je po jedan pacijent upućen u univerzitetske kliničke centre u Banjaluku i Tuzlu, rečeno je Srni u zvorničkoj bolnici.

 

Policiji je u 10.40 časova prijavljeno da je jedno putničko vozilo udarilo u aparat za točenje goriva na “Nešković” pumpi u mjestu Šepak, gdje je došlo do eksplozije.

 

Objekat pumpe i nekoliko vozila u potpunosti je izgorjelo.

 

Žena povrijeđena u Šepku nije životno ugrožena

 

Nije životno ugrožena žena prevezena u lozničku Opštu bolnicu nakon što je povrijeđena u eksplozije na benzinskoj pumpi u Šepku, kod Zvornika, rekla je portparol ove zdravstvene ustanove Dragana Mitrović.

 

Ona je navela da je povrijeđena žena sa posjekotinom na čelu hospitalizovana na Hirurgiji.

 

Mitrovićeva je istakla da su ekipe lozničke Opšte bolnice pripravne na mostu.

 

Plin curio 40 minuta

 

Ljudski faktor uzrok je strahovite eksplozije na benzinskoj pumpi “Nešković” kod Zvornika u kojoj je jedna osoba poginula, dok ih je više povrijeđeno, saznaje “Avaz”.

 

Kako je ispričao svjedok eksplozije, na pumpu je stiglo vozilo u koje je trebalo sipati gorivo. Međutim, vozač nije zakočio te se automobil sam pokrenuo. Vozilo je udarilo u trotoar, a potom u cijev plinovoda.

 

“Počeo je plin šištati, stvorila se dimna zavjesa. Radnici su krenuli da bježe. To je sve trajalo 40 minuta. Naišao je drugi automobil, vozač je turirao i ubrzo se začula jedna, a potom i druga eksplozija”, u jednom dahu ispričao je sagovornik.

 

U opštem metežu niko nije imao hrabrosti priči povrijeđenima. Ilija Jović je jedini, zajedno s policajcem, uletio na pumpu te su izvukli jednog povrijeđenog, stavili ga u vozilo i odvezli u Hitnu pomoć.

 

Trenutak prije stravične eksplozije na benzinskoj pumpi “Nešković”. zabilježio je jedan vozač. Koliko je situacija ozbiljna i kakva panika je zavladala najbolje ilustruje dio video snimka na kojem se vidi kako autor vozilom ide unazad, kako bi pobjegao od katastrofe, piše Srpskainfo.

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *