Stanivuković: Vratimo institucije narodu

Aktuelno

Pozivam Tužilaštvo da ispita sve okolnosti iz NSRS i time padne “Veliki vođa” i da vratimo institucije narodu”, zaključio je svoj govor poslanik PDP Draško Stanivuković večeras u banjalučkom parku Mladen Stojanović gdje je održan veliki skup koji je organizovan kao odgovor na grubi nasrtaj ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača na Stanivukovića tokom posebne sjednice Narodne skupštine RS.

 

Opozicionari su na kraju sišli sa pozornice među građane, koji se pozdravljaju i slikaju s njima. Iako je dio građana već napustio skup, većina njih su ostali kako je od njih zatražio Stanivuković. Na skupu podrške vlasti govori i dalje traju.

 

Stanivuković je pokazao sliku Milorada Dodika na tenku i rekao da je građani nikada ne zaborave.

 

“Ovo je veliki patriota koji je došao na tenku, pa je dizao tri prsta, pa je narod nudio janjićima, prasićima pa onda napravio NATO koaliciju”, kazao je on.

 

“Uvijek ćemo biti mirni, borbu ćemo voditi mirno i dostojanstveno”, rekao je Stanivuković.

 

“Prvi dani ove godine su počeli hapšenjem, ubistvom, poslije toga ekološka katastrofa u Banjaluci, pa građani protjerani iz Hrama, pa sinu dao tender, pa batine u Skupštini”, rekao je Draško Stanivuković i dodao da ne želi novu godinu takvu.

 

“Lopovi, tenderaši, kćeri dobijaju poslove u Srpskoj”, kazao je Stanivuković na početku obraćanja.

 

“Ovo je prvi put u istoriji da smo na istom mjestu građani Republike Srpske na dva skupa”, rekao je Draško Stanivuković.

 

 

“Meni je srce veliko kao Republika Srpska kada vidim mlade i hrabre ljude koji dolaze iz naroda. Zahvalan sam svima koji su, zahvaljujući vama, spremni da idu u borbu za normalnu Republiku Srpsku. Vi ste došli svojom voljom, niste natjerani – poručio je Branislav Borenović, lider PDP.

 

“Tražimo odgovornost oni koji su dostavili lažni dokument u Skupštini i smjena ministra Dragana Lukača”, poručila je Jelena Trivić i dodala:

 

“Imamo petlju zato što volimo ovu zemlju, ona je naša koliko i njihova borba će biti duga i teška ali ne smijemo posustati.”

 

“Straha od njih nema to su izdajice, kukavice… Ne smijemo se umoriti od borbe, ona je naša, ja pobjedu vidim, ja to znam, ja to osjećam”, rekla je Jelena Trivić.

 

“Ovdje smo mi slobodni a tamo su oni natjerani! Hvala vam što ste slobodni i hrabri jer zbog toga smo večeras ovdje. Poseban pozdrav za borce koji su ovo stvorili, narod sačuvao a oni uništavaju. Izdaja je dostaviti lažni dokument u Skupštinu”, poručila je Jelena Trivić.

 

“Rat tiranima, rat kriminalu, rat siromaštvu, rat onima koji nas ponižavaju… Počinjemo ustanak, borbu protiv onih koji nas ponižavaju. Hoćemo slobodu i nema stajanja do konačne slobode”, kazao je Nebojša Vukanović, dodajući: “Milorade odlazi”, “Gotov je…”

 

“Veće prevare i izdaje nije bilo kao neki dan u NSRS”, kazao je šef poslaničkog kluba SDS-a u NSRS Miladin Stanić.

 

On je pozdravio sve prisutne više hiljada građana navodeći da je počela “revolucija” protiv lažnih patriota. “Ne damo im Republiku Srpsku …” Zatim su govorili i drugi poslanici SDS i PDP.

 

Mirna Savić iz Banjaluke rekla je: “Sve što je zasnovano na laži i manipulaciji je propalo”

 

 

Prvi na skupu obratio se rezervni oficir Vojske Republike Srpske iz Nevesinja Brano Pejanović, koji je prenio pozdrave iz Nevesinja i Hercegovine.

 

“Gospodine Savčiću zašto ćutiš kada su poslali dokument “Program reformi” BiH u Brisel … Savčiću je li ne vidiš kako ti žive borci? ”

 

Pejanović poziva i Lukača da se izjasni je li borac ili kukavica. “Borci ne šamaraju …”

 

Građani se razilaze i sa mitinga podrške aktuelnoj vlasti.

 

Udruženje veterana, garda Panteri, Petar Cvjetinović kazao je da su oni bili jedni od organizatora, i da će uvijek organizovati sličan skup kada se “napadnu institucije RS”.

 

“Onaj ko napada ministra direktno napada institucije i produžena je ruka političkog Sarajeva i međunarodne zajednice”, poručeno je sa ovog skupa.

 

Branislav Okuka iz organizacije „Čast otadžbine Beograd“, koji su organizovali skup, poručio je da oni nisu tu da brane Dragana Lukača, nego instituciju Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

„Vaša ekselencijo gospodine Dodik, prijatelju, želimo da Vam čestitamo na dokumentu. Mi smo već jednom ginuli za RS i opet ćemo, kako bismo Vama i Vašim saradnicima omogućili ostvarenje krajnjeg cilja“, rekao je Okuka.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *