CRNA GORA USTALA PROTIV REŽIMA
Na proteste u nedjelju izašlo oko 150 hiljada ljudi! (VIDEO)

Aktuelno Region

Crna Gora je i u nedjelju naveče bila na nogama, a broj izašlih na proteste prema nekim procjenama, iznosio je oko 150 hiljada, što je svaki četvrti stanovnik ove zemlje.

 

Više od 10 hiljada građana okupilo se u nedjelju naveče u Podgorici na molitvenoj litiji koju je predvodio episkop dioklijski Metodije, a poručeno je da ovako velikog zbora nije bilo u istoriji Crne Gore i da on ima silu i snagu da donosi odluke.

 

 

Na litijama prvo u Baru, a kasno popodne i u Podgorici, pročitan je proglas Episkopskog savjeta u kojem je ponovljen zahtjev da se povuče kontroverzni zakon koji predviđa oduzimanje imovine Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.

 

 

Molitvena šetnja održana je u Podgorici, uz crkveni blagoslov. Podgoričanima su se pridružili i građani Kuča, koji su do prestonice došli pješice.

 

 

U Beranama, ponovo litija od zgrade Opštine Berane do manastira Đurđevi stupovi. Molebani i litije večeras i u Bijelom Polju, Plužinama, Pljevlju.

 

 

I u gradu pod Rumijom, jedan od najvećih protesta koje Barane pamte. Pred hramom Svetog Jovana Vladimira, još jednom je zatraženo povlačenje spornog zakona.

 

“Ako je ova svjetovna vlast narodna, onda neka čuje glas naroda. Glas koji narod diže protiv bratoubilačkog zakona i antinarodnog. Protiv bezbožničkog zakona, koji se mora odbaciti”, rekao je Amfilohije.

 

 

Moleban za početak pravoslavne Nove godine i molitveni skup podrške našem narodu u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji i u svim srpskim krajevima biće održan 13. januara na Platou ispred Hrama Svetog Save u 23 sata i 30 minuta, saopštila je Srpska pravoslavna crkva.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *