POSLANICI SP JEDINSTVENI
Dosta je njegove samovolje, Đokić mora da ide!

Aktuelno Politika

Poslanici Socijalističke partije u Narodnoj Skupštini Republike Srpske jedinstveni su u stavu da istraju u traženju ostavke ministra rudarstva i energetike, Petra Đokića, uprkos predstavama za javnost i nestatutarnim isključenjima u režiji predsjednika partije.

 

Šef kluba poslanika Maksim Skoko, te poslanici Andrea Dorić, Goran Selak, Savo Vulić i Risto Marić, ističu da su istrajni u odluci da ne prihvataju samovolju i srozavanje ugleda partije i navode da su današnja „isključenja“ samo plod želja onih kojima smetaju pozitivne promjerne i moralna obnova partije.

 

– Od nas pet poslanika, svih pet smo članovi Glavnog odbora partije, a samo Glavni odbor može da donese takvu odluku. Tako da ova odluka nije utemeljena na statutu, već predstavlja pokušaj da se utišaju oni koji pozivaju na odgovornost u partiji – kaže šef kluba poslanika SP Maksim Skoko.

Narodni poslanik i predsjednik Gradskog odbora SP Banjaluka Goran Selak rekao je da poslanici ne pridaju mnogo pažnje medijskim predstavama te da je to samo jedan od vidova pritiska da se ne priča o odgovornosti ministra rudarstva i energetike.

 

– Činjenica je da smo uputili zahtjev premijeru za smjenu ministra, a odluke o isključenju koje se donose po ličnim željama i mimo odredbi Statuta, tu ne igraju neku veliku ulogu niti mogu šta da promijene. Pošto nije bilo sjednice Glavnog odbora koji može da donese odluke o isključenjima, ovo je definitivan dokaz samovolje i bahatosti i direktna potvrda da smo apsolutno u pravu u svojim zahtjevima – kaže Selak.

 

Narodni poslanik Andrea Dorić kaže da postoji jedinstvo u Socijalističkoj partiji po pitanju traženja odgovornosti kadrova za obavljanje povjerenih funkcija, te da klub poslanika SP nastavlja sa planiranim aktivnostima, dok je narodni poslanik Savo Vulić naglasio da je očigledno da je klub poslanika prepoznao stvaran problem.

 

– Vjerujem da je mnogim članovima partije sada jasnije zbog čega smo pokrenuli inicijativu i uputili zahtjev za smjenu Petra Đokića. Ovo što je danas izrežirano dovoljno govori da smo bili apsolutno u pravu – kaže Vulić.

 

Narodni poslanik Risto Marić potvrdio je da ničim nije narušeno ni jedinstvo ni buduće djelovanje kluba poslanika koji će ostati istrajni u zahtjevima za smjenu ministra Petra Đokića, ali i za nastavak moralne demokratske obnove u partiji koja je očigledno neophodna za dalji rast i razvoj Socijalista u Srpskoj.

 

– Petar Đokić ovim zloupotrebljava funkciju predsjednika partije i samu Socijalističku partiju da bi se spasio odgovornosti i kršenja zakona na poziciji ministra – kaže Marić.

 

Petar Đokić je na današnjoj konferenciji za medije najavio isključenje iz partije šefa kluba poslanika Maksima Skoka, predsjednika Gradskog odbora Banjaluka Gorana Selaka i predsjednika regije Krajina Milenka Savanovića, zbog zahtjeva kluba prema premijeru Srpske Radovanu Viškoviću da smijeni Đokića sa pozicije ministra rudarstva i energetike.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *