Šarović: Vlast je u panici, zato mijenja poslovnik NSRS!

Aktuelno

– Inicijativa za promjenu poslovnika o radu Narodne skupštine Republike Srpske je odlika slabosti vrhovne strukture vlasti – rekao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

 

Kada god žele da se smanje prava ili smanje mogućnosti onih koji drugačije misle, konkretno iz opozicije, naprave sličan potez, objašnjava Šarović.

 

– To govori o slabosti onih koji su trenutno na vlasti. Uvijek, ako želite da kroz poslovnik Narodne skupštine smanjite, skrešete prava opozicije, to znači da ste u problemu, da ste u panici, da ste u krizi. Mislim da je to ključna poruka, rekao je predsjednik SDS-a.

 

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da se novim poslovnikom o radu Narodne skupštine Republike Srpske namjerava uvesti više reda u smislu sprečavanja zloupotreba različitih poslaničkih procedura.

 

– Postoje timovi koji na tome rade. I postojeći Poslovnik ne daje mogućnost da se stvara haos i dobra je osnova ukoliko se sa dobrom voljom koristi, rekao je Dodik novinarima u Aleksandrovcu.

 

Dodik smatra neophodnim da se preduzmu neke mjere zbog čega je cilj da se izradi novi tekst Poslovnika, na kojem radi radna grupa.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *