DODIK IZGUBIO DRVAR
Đokićevi socijalisti glasali za smjenu načelnice iz SNSD

Aktuelno

Predsjednica Opštinskog vijeća Drvara Jasna Pećanac (SP) potvrdila je da je devet odbornika jednoglasno izglasalo nepovjerenje načelnici opštine Dušice Runić (SNSD).

 

Oslobođenje prenosi da je odbornik PDP-a Milan Balaban rekao da se sa dosadašnjim radom Opštine Drvar treba upoznati i Federalno tužilaštvo FBiH.

 

– Plašim se da bi glavni kantonalni tužilac Vaso Marinković pogodovao SNSD-u ili bi prijavu stavio na čekanje – kazao je Balaban.

 

Na sjednici Opštinskog vijeća koja je održana 16. decembra prošle godine smijenjen je predsjednik OV Milan Kunić iz SNSD-a i njegov zamjenik Stjepo Vukančić iz HDZ-a.

 

Za novu predsjednicu Opštinskog vijeća izabrana je Jasna Pećanac iz SP-a.

 

 

Funkcionere SNSD-a i HDZ-a smijenila je nova koalicija koju čine SNS, PDP, SP, DNS i HDZ 1990.

 

Dušica Runić je nakon što je Opštinsko vijeće izglasalo njen opoziv poručila da to samo može narod da učini, da je riječ o protivzakonitom postupku i da u rušenju srpskog korpusa u Federaciji BiH pomažu podobni Srbi.

 

“Pozitivne promjene u opštini Drvar ne pogoduju federalnim i kantonalnim vlastodršcima, pa im u rušenju srpskog korpusa u FBiH pomažu podobni Srbi”, rekla je Runić.

 

Ona je pojasnila da je današnje “izglasavanje opoziva” direktno kršenje člana 11. Zakona o izboru, prestanku mandata, opozivu i zamjeni načelnika opština u Federaciji BiH koji jasno definiše izuzetke od opoziva i kaže da se taj postupak ne može voditi u godini predviđenoj za lokalne izbore.

 

“Narod me izabrao, narod me može i opozvati, a ne devet nelegalnih ruku, među kojima je većina, nažalost, sa biografijama koje mogu biti predmet kriminalističke istrage”, poručila je Runić.

 

Ona je istakla i da je grupa “grabežljivaca” uslovljava da se podnese nacrt budžeta kako bi oni mogli krčmiti obezbijeđena dva miliona KM za kapitalne investicije.

 

“Tvrdim da je na spornoj sjednici strogo prekršen Poslovnik o radu opštinskog vijeća Drvar, da je sjednica održana bez utvrđenog kvoruma za rad i da prije saziva sjednice nije održan kolegijum”, rekla je Runić.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *