Opozicija traži smjenu ministra Lukača

Aktuelno

Tek što je počela današnja Deveta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske, odmah je i prekinuta i to na zahtijev opozicije koja je tražila pauzu nezadovoljni zbog toga što u zapisnik sa Devete posebne sjednice NSRS nije uvrštena informacija o tome da je ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač udario narodnog poslanika Draška Stanivukovića.

 

Opozicija je na današnju sjednicu došla sa transparentima “smjena Lukača”, koje su postavili ispred sebe na skupštinske klupe.

 

Odmah na početku sjednice došlo je do verbalnog okršaja prvo između poslanika Miladina Stanića (SDS) i potpredsjednice NSRS Željke Stojičić (SNSD), a potom su se u raspravu uključili i drugi poslanici kako opozicije tako i vladajućih.

 

Sve je počelo nakon što je Stojičićeva na početku sjednice zatražila da se poslanici izjasne o zapisniku sa Devete posebne sjednice NSRS na kojoj je usvojena Informacija o dokumentu Program reformi BiH na prijedlog srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika.

 

Opozicioni poslanici su bili protiv usvajanja ovog zapisnika navodeći da su na prošloj sjednici prevareni jer im je rečeno da neće biti aktiviran MAP, ali je on u međuvremenu aktiviran.

 

Takođe, insistirali su da u zapisnik uđe i incident sa iste sjednice kada je ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač udario poslanika Draška Stanivukovića.

 

Šef Kluba poslanika SDS Miladin Stanić potom je zatražio pauzu navodeći da insistira da u zapisnik ubace i informaciju o navedenom incidentu.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *