Nelson: SAD očekuju potpuno poštovanje Dejtonskog sporazuma

Aktuelno

Srpski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas se u Sarajevu sastao sa američkim ambasadorom Erikom Nelsonom, objavljeno je na zvaničnom Twitter profilu Ambasade SAD-a u BiH.

 

Ambasador Nelson je na sastanku sa Dodikom poručio da “SAD ne očekuju ništa drugo nego potpuno poštovanje Dejtonskog sporazuma, te teritorijalnog integriteta i suvereniteta BiH”.

 

Takođe, Nelson je istakao kako je SAD “već 25 godina snažan partner BiH, koji u potpunosti podržava prosperitet, stabilnost i mir ove zemlje”.

 

“Radnje koje potkopavaju te ciljeve nose posljedice u stvarnom životu”, istakao je američki ambasador na sastanku sa Dodikom.

 

 

Nelson se sa članom Predsjedništva iz Republike Srpske sastao u poslijepodnevnim satima, nakon sjednice kolektivnog šefa države koju su obilježile oprečne izjave, navodno “preglasavanje” te poziv na ostavku kolege Željka Komšića.

 

Naime, Dodik je nakon završetka sjednice na kojoj je konsenzus postignut oko samo jedne tačke dnevnog reda, zbog navodne netransparentnosti u slučaju imenovanja nove sutkinje Ustavnog suda BiH iz Njemačke, predsjedavajućeg Željka Komšića pozvao da podnese ostavku.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *