Nešić dokapitalizovao firmu sa više od dva miliona maraka

Aktuelno

Trgovinsko preduzeće “N trade” iz Istočnog Sarajeva u vlasništvu Predraga Nešića dokapitalizovano je sa preko dva miliona maraka, saznaje portal CAPITAL.

 

Predrag Nešić rođeni je brat Nenada Nešića, predsjednika DNS-a i direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”, a u javnosti je zapamćen po snimku na kojem tokom jedne proslave šutira ogromnu količinu novca.

 

Zbog nedoličnog ponašanja policija u Istočnom Sarajevu je Osnovnom sudu u Sokocu podnijela zahtjev za pokretanje prekršajnog postupaka

 

“Osnovni kapital društva povećava se novčanim ulogom osnivača za iznos od 2.098.000 KM. Nakon izvršenog povećanja osnovni kapital Društva iznosi 2.100.000 KM”, navodi se u obavještenju suda.

 

Iz tog obavještenja se vidi kako je Nešić svoju poslovnu imperiju koja se mjeri u milionima maraka podigao na početnom kapitalu od samo 2.000 maraka.

 

Prema posljednjim podacima prihodi preduzeća “N trade” u 2018. godini su iznosili 8,1 miliona maraka uz dobit od 177.226 KM ostvarenu sa 29 zaposlenih radnika.

 

Dok je Predrag veoma uspješan u privatnom sektoru, njegov brat Nenad dominira u javnom s obzirom da ima najveću platu u javnim preduzećima iz sektora saobraćaja i veza koja iznosi 3. 147,83 КМ.

 

Međutim, sa druge strane, njihov otac Rade Nešić nije toliko uspješan preduzetnik jer njegova firma “DAR Company” državi duguje preko milion maraka.

 

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH potražuje 731.309 KM, dok dug prema Poreskoj upravi RS iznosi 359.312 KM.

 

Probleme sa poreznicima imao je i Predrag kojem je zbog neizdavanja računa prošle godine Poreska uprava RS na 15 dana zatvorila jedan od njegovih marketa.

 

capital.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *