POTVRĐEN PRVI SLUČAJ KORONAVIRUSA
Ministar zdravlja RS obraća se javnosti zbog koronavirusa

Aktuelno

Potvrđen je prvi slučaj zaraze koronavirusom u BiH, tačnije na području Republike Srpske, potvrdilo je Ministarstvo zdravlja RS. Koronavirus je potvrđen kod Banjalučanina koji radi u Italiji.

 

U vezi sa prvim slučajem zaraze novim koronavirusom (COVID-2019) u Republici Srpskoj, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić obratiće se javnosti na press konferenciji u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske u Banjaluci.

 

Press konferenciji će prisustvovati i v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske Branislav Zaljković, generalni direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

 

U Rеpublici Srpskој su trenutno pоd zdrаvstvеnim nаdzоrоm 144 оsоbe kоје su dоputоvаlе iz pоdručја zаhvаćеnih virusоm SARS-CoV-2, dok dо sаdа niје bilо priјаvljеnih оbоljеlih оd koronavirusa.

 

Na području Federacije BiH do sada nije registrovan nijedan slučaj bolesti izazvan novim koronavirusom, ali je zbog predostrožnosti trenutno 259 osoba pod zdravstvenim, odnosno epidemiološkim nadzorom, saopćeno je iz Federalnog ministarstva zdravstva.

 

Savjet ministara BiH danas će održati vanrednu sjednicu, drugu po redu u ovom sastavu. Na dnevnom redu su samo dvije tačke: koronavirus i migranti.

 

Regija zapadnog Balkana pod naročitim je fokusom zbog širenja koronavirusa koji je uzeo maha u Italiji.

 

Italijanska vlada donijela je odluku o zatvaranju svih škola i univerziteta u državi do polovine marta zbog epidemije koronavirusa i sve većeg broja oboljelih.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *