Šeranić: Dvoje preminulih, dvoje novozaraženih, 35 izliječenih

Aktuelno

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je danas da je testiranjem utvrđeno da su još dva lica pozitivna na virus korona, te da je njihov ukupan broj 304.

 

Šeranić je na konferenciji za novinare u Banjaluci naveo da su u protekla 24 časa obavljena 94 testiranja.

 

“Obje osobe su iz Banjaluke, a riječ je o bliskim kontaktima lica koja su ranije evidentirana kao pozitivna”, istakao je Šeranić.

 

On je dodao da je dobra vijest da se od bolesti izazvane virusom korona oporavilo 35 lica, a da se većina njih odnosi na treći klaster iz Banjaluke.

 

“Ostali oporavljeni su putovali u Italiju, Sloveniju i druge zemlje. I dalje redovno nadziremo zdravstveno stanje ovih osoba i one moraju još 14 dana biti u kućnoj izolaciji u skladu sa preporukama Svjetske zdravstvene organizacije”, naglasio je Šeranić.

 

Prema njegovim riječima, u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske u Banjaluci nalazi se 37 pacijenata sa teškom kliničkom formom, a 49 osoba sa lakšom i srednjom kliničkom slikom smješteno je na staroj lokaciji Pulmologije.

 

“Na respiratoru imamo sedam osoba, a u izolaciji u UKC 10 lica čekaju nalaze. Dvije žene iz Banjaluke i Ribnika, koje su preminule od posljedica oboljenja virusa korona, bile su na respiratoru i imale niz drugih oboljenja”, rekao je Šeranić, uputivši saučešće porodicama preminulih.

 

Šeranić je dodao da se na liječenju u bolnicama u Bijeljini i Doboju nalaze po tri lica, Istočnom Sarajevu dva,a po jedno u Gradišci i Prijedoru.

 

Prema njegovim riječima, nadležni organi i dalje vrše nadzor na graničnim prelazima, a u karantinu u Gradišci se nalazi 26, Šamcu osam, Brodu 17, dok u karantinima na Rači i Karakaju nema nijedne osobe.

 

Šeranić je rekao da je najviše pozitivnih na virus korona životne dobi između 30 i 65 godina – 200, a potom stariji od 65 godina kojh je registrovano 43.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *