Još 69 osoba pozitivno na korona virus u RS

Aktuelno

U posljednja 24 časa, u laboratorijama u UKC i IJZ testirano je ukupno 447 uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još 69 osobe, potvrdio je ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić.

 

U Srpskoj je do sada korona virus potvrđen kod 969 osoba, a od posljedica Covid-19 preminule su 42 osobe.

 

Od ukupnog broja novopotvrđenih, 22 osobe su iz Banjaluke, 11 iz Teslića, devet iz Dervente, osam iz Doboja, četiri iz Broda, po dvije iz Modriče, Prnjavora, Gradiške i Čelinca, a po jedna iz Mrkonjić Grada, Kozarske Dubice, Vukosavlja, Zvornika, Petrova, Laktaša i Kneževa.

 

– Riječ je o 44 žene, od kojih je 12 srednje životne dobi, četiri starije i 28 mlađe, te o 25 muškaraca, od koji je 11 srednje, dva mlađe i 12 starije životne dobi – rekao je Šeranić.

 

U Univerzitetskom kliničkom centru RS ukupno se liječe 153 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo korona virusa.

 

Na Odjeljenju COVID 19 hospitalizovano je 48 pacijenata teže kliničke slike, dok u izolaciji sedam pacijenata čeka na nalaz. Kod šest pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a jedna osoba je na neinvanzivom modu mehaničke ventilacije. Na staroj hirurgiji je 25 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom, a na pulmologiji, takođe na staroj lokaciji UKC, 65 pacijenta, takođe sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom.

 

U bolnici „Sveti Apostol Luka“ u Doboju zbrinuta su 43 pacijenta, u Opštoj bolnici Trebinje 12, u bolnici „Srbija“ u Istočnom Sarajevu 12, u bolnici „Doktor Mladen Stojanović“ u Prijedoru šest, i u Univerzitetskoj bolnici u Foči četiri pacijenta.

 

– Primjetno je povećanje broja pacijenata zbrinutih u bolnicu u Doboju, gdje su smješteni i zaraženi iz Dervente. Tokom dana ću posjetiti ovu zdravstvenu ustanovu – rekao je Šeranić.

 

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi virus korona, a nemaju simptome Covid -19, u Studentskom centru „Nikola Tesla“ u Banjaluci nalazi se 141 osoba, u Studentskom domu u Trebinju 11, u Domu učenika Bijeljini jedna i u Studentskom centru Zvornik dvije osobe.

 

U objektima za izolaciju u Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih osoba.

 

U Srpskoj je do sada urađeno ukupno 14.490 testova, a od korona virusa oporavila se 381 osoba. Pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 3.926, a nadzor je završen kod 234.059 osoba.

 

Na sedam graničnih prelaza je, u RS je tokom protekla 24 časa ukupno ušlo 89 osoba, a 84 su upućene u lokalne karantine u opštinama. Trenutno se u karantinima nalazi devet osoba.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *